Prihodi distributera sredstava za higijenu viši za 3,3 odsto

Engleska kompanija Reckitt beleži rast vrednosti akcija

BerzaNovacPoslovanjeVesti

17.2.2022 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Engleska kompanija Reckitt beleži rast vrednosti akcija Engleska kompanija Reckitt beleži rast vrednosti akcija
Akcije kompanije Reckitt Benckiser porasle su nakon što je prodaja u ovoj grupaciji nadmašila prognoze, zahvaljujući velikoj potražnji za sredstvima za čišćenje, koja se... Engleska kompanija Reckitt beleži rast vrednosti akcija

Akcije kompanije Reckitt Benckiser porasle su nakon što je prodaja u ovoj grupaciji nadmašila prognoze, zahvaljujući velikoj potražnji za sredstvima za čišćenje, koja se održala čak i nakon povećanja cena dobara.

Ova kompanija, koja pripada FTSE 100 indeksu, predstavila je rast prihoda od 3,3 odsto, podstaknuta velikom potražnjom za dezinfekcionim i sanitarnim sredstvima. Analitičari su očekivali da će ova kompanija ostvariti rast 1,9 odsto, piše Financial Times.

Cena akcija kompanije Reckitt na trgovanju u Londonu beleži rast 4,5 odsto, odnosno 60,62 funte. U toku čitave godine, prilagođena zarada pala je za 11,8 odsto, odnosno na 288,5 procentnih poena po deonici, što je ispod prognoze analitičara od 289,9 procentnih poena.

Iz kompanije sa sedištem u Engleskoj je saopšteno da će se marže na profit ove godine poboljšati, uprkos visokim cenama dobara, a celogodišnja prilagođena marža bi mogla premašiti trenutnih 22,9 odsto.

  • VERA

    17.2.2022 #1 Author

    Neka im je sa srecom, berza je nekome majka a nekome maćeha.

    Odgovori

  • Zorica S.

    18.2.2022 #2 Author

    Beleze rast,prija ova pandemija!!!!

    Odgovori

  • JANA

    28.2.2022 #3 Author

    Ovo je bilo očekivano s obrizom na okolnosti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...