ZA GRAĐANE SRBIJE U HRVATSKOJ OBAVEZAN KARANTIN Bugarska produžila vanredno stanje zbog korone do 15. jula

RegionSrbijaU fokusuVesti

24.6.2020 13:13 Autor: Marija Jovanović 0

ZA GRAĐANE SRBIJE U HRVATSKOJ OBAVEZAN KARANTIN Bugarska produžila vanredno stanje zbog korone do 15. jula ZA GRAĐANE SRBIJE U HRVATSKOJ OBAVEZAN KARANTIN Bugarska produžila vanredno stanje zbog korone do 15. jula
Epidemija korona virusa ne jenjava, a restriktivne mere u pojedinim zemljama opet su na snazi. I dok Hrvatska uvodi nova pravila za prelazak granice,... ZA GRAĐANE SRBIJE U HRVATSKOJ OBAVEZAN KARANTIN Bugarska produžila vanredno stanje zbog korone do 15. jula

Epidemija korona virusa ne jenjava, a restriktivne mere u pojedinim zemljama opet su na snazi. I dok Hrvatska uvodi nova pravila za prelazak granice, Bugarska je zbog rasta broja obolelih odlučila da produži vanredno stanje.

Hrvatska je odlučila da uvede dvonedeljnu samoizolaciju za građane Srbije koji ulaze u tu državu, a ista odluka odnosi se i na građane BiH, Severne Makedonije i one koji dolaze s teritorije Kosova i Metohije.

„Te osobe biće dužne da provedu 14 dana u samoizolaciji. Obaveza se ne primenjuje na one koji su u tranzitu kroz navedene zemlje“, rekao je ministar unutrašnjih poslova i šef Štaba civilne zaštite Davor Božinović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Foto: Pexels.com

Zbog novog talasa korona virusa i povećanja broja novozaraženih bugarska Vlada odlučila je da produži vanredno stanje do 15. jula, saopštio je bugarski ministar zdravlja Kiril Ananijev.

Bugarska je, kako prenosi Reuters, nedavno ublažila restriktivne mere, ali je prošle nedelje zbog 606 novih slučajeva, što je najveći nedeljni porast broja zaraženih od početka epidemije, odlučila da produži vanredno stanje do 15. jula.

U ovoj zemlji od jutros evidentirano je već 130 novih slučajeva, čime se ukupan broj obolelih popeo na 4.114 i 208 preminulih.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...