Trenutna cena je između 70 i 135 evra za megavatsat

EPS u novembru ne menja cenu struje za privredu

SrbijaVesti

5.11.2021 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EPS u novembru ne menja cenu struje za privredu EPS u novembru ne menja cenu struje za privredu
Elektroprivreda Srbije ovog meseca, po preporuci vlade, neće menjati cene struje za privredu – kupcima na slobodnom tržištu nudi ograničeno produženje važećih ugovora ili... EPS u novembru ne menja cenu struje za privredu

Elektroprivreda Srbije ovog meseca, po preporuci vlade, neće menjati cene struje za privredu – kupcima na slobodnom tržištu nudi ograničeno produženje važećih ugovora ili odlaganje već zaključenih.

EPS na jedan mesec ograničava cene privrednicima u tri slučaja: onima kojima je ugovor o snabdevanju istekao 31. oktobra daje se mogućnost da ga produže do kraja novembra, zatim onima koji su na rezervnom snabdevanju, a ugovor im je takođe istekao sa prošlim mesecom, nudi se novi ugovor za novembar po istoj ceni.

Privrednici koji su već potpisali novi ugovor o snabdevanju koji važi od 1. novembra njegovu primenu mogu da odlože do 1. decembra.

Bratislav Džombić, direktor Sektora za razvoj slobodnog tržišta EPS-a kaže da je ta informacija objavljena i na njihovom sajtu. „Kupci mogu i da nam se jave u svakom trenutku, da pitaju sve što ih zanima, a potrebna nam je njihova sardnja da ovaj najkritičniji period prođemo što bezbolnije“, rekao je Džombić, prenosi RTS.

Na srpskom tržištu, licencu za trgovinu strujom ima 63 snabdevača, a aktivno ih je samo 11.

Zbog najpovoljnije cene struje EPS i dalje snabdeva više od 95 odsto potrošača na slobodnom tržištu.

Trenutna cena je između 70 i 135 evra za megavatsat.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...