u odnosu na isti period 2021. godine

EPS: Veća potrošnja struje u prva dva meseca ove godine za 8,2 odsto

BiznisSrbijaVesti

1.3.2022 18:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

EPS:  Veća potrošnja struje u prva dva meseca ove godine za 8,2 odsto EPS:  Veća potrošnja struje u prva dva meseca ove godine za 8,2 odsto
U prva dva meseca ove godine potrošnja električne energije u Srbiji bila je veća za 8,2 odsto nego u isto vreme 2021. godine, saopštila... EPS:  Veća potrošnja struje u prva dva meseca ove godine za 8,2 odsto

U prva dva meseca ove godine potrošnja električne energije u Srbiji bila je veća za 8,2 odsto nego u isto vreme 2021. godine, saopštila je u utorak Elektroprivreda Srbije na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti o stanju u energetskom sistemu, a objavljeno je i da se smanjuje potreba za kupovinom struje.

Na sednici je konstatovano i da „sa rastom temperatura dolazi do smanjenja dnevne potrošnje električne energije i da kupovina dodatnih količina na tržištu postaje niža u odnosu na prethodni period“, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike, prenosi Beta.

Ocenjeno je i da je snabdevenost domaćeg tržišta gasom stabilna, dok se isporuka toplotne energije za korisnike daljinskog grejanja u Srbiji odvija bez većih problema.

Na sednici je pored razmatranja proizvodnje i distribucije električne i toplotne energije i stanju u gasnom sektoru, razgovarano i o stanju mazuta, proizvodnji i dovozu uglja u termoelektranama i proizvodnji i distribuciji električne energije.

Кako je rečeno, očekuje se povećanje proizvodnje i dovoza uglja do kraja marta, a razgovarano je i o projekcijama o proizvodnji za mart, april i maj, kao i planovima o redovnim remontima.

JP EPS BEOGRAD

BALKANSKA 13, 11000 Beograd (Stari Grad), Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
2.549.655.163,03 (2020)
Broj zaposlenih:
24.478 (2020)

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike, učestvovali su i predstavnici Javnog preduzeća Srbijagas, EPS-a, Elektromreže Srbije, Elektrodistribucije, NIS-a, Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“, Javno komunalnog preduzeća „Beogradske elektrane“, Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ, Rudarskog basena „Кolubara“, Transportgasa, JP PEU „Resavica“ i Srbija Кargo.

  • Zorica S.

    1.3.2022 #1 Author

    Pa,zima je jos uvek naravno da je veca potrosnja.

    Odgovori

  • FRUIT04

    1.3.2022 #4 Author

    I zato ce sad da pokupi struja

    Odgovori

  • GAGA

    1.3.2022 #6 Author

    Svake godine su racuni za decembar i januar znatno visi od uobicajenih i to traje godinama. U stanu sa centralnim grejanjem, temperatura nije kljucni faktor. Mora neko da plati i ulicnu rasvetu, na ovaj ili onaj nacin

    Odgovori

  • ZVE84

    2.3.2022 #7 Author

    Obzirom na sve što nas je zadesilo, nije ni čudo…. Naterani smo da najviše vremena provodimo kod kuće. Planski….

    Odgovori

  • STEFAN

    2.3.2022 #8 Author

    Sad će i struja da poskupi…

    Odgovori

  • BOJANA

    2.3.2022 #10 Author

    Ništa novo, uvek se za vreme praznika i raspusta se najviše troši struje.

    Odgovori

  • MARKO7

    2.3.2022 #11 Author

    Pa zimi i jeste veća potrošnja energije..

    Odgovori

  • Milisavka

    6.3.2022 #13 Author

    Svake godine je u tom periodu veća potrosnja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...