smanjenje nezaposlenosti, nova radna mesta i obuzdavanje sive ekonomije

Erdogan najavio napredak Turske u strukturnim reformama

SvetVesti

18.10.2024 18:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Erdogan najavio napredak Turske u strukturnim reformama Erdogan najavio napredak Turske u strukturnim reformama
Turska polako obuzdava inflaciju, rekao je predsednik Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan) u petak, i dodao da je sada vreme za napredak u... Erdogan najavio napredak Turske u strukturnim reformama

Turska polako obuzdava inflaciju, rekao je predsednik Redžep Tajip Erdogan (Recep Tayyip Erdogan) u petak, i dodao da je sada vreme za napredak u strukturnim reformama.

On je na 51. Generalnoj skupštini Turske asocijacije poslodavaca metalske industrije u Istanbulu naglasio da je prilikom rashoda veoma bitno imati svest o uštedi, osim za elementarne nepogode poput zemljotresa, prenosi Anadolu Agency.

Prošle godine, dva razorna zemljotresa pogodila su 11 provincija u Turskoj, uzrokujući hiljade smrtnih slučajeva, kao i ogromne ekonomske gubitke.

Godišnja stopa inflacije u Turskoj iznosila je 49,38 odsto u septembru, što je najniži nivo od jula 2023. Erdogan je takođe rekao da su rezerve Turske centralne banke dostigle rekordni nivo od 156 milijardi dolara prošlog meseca i da je izvoz zemlje premašio 260 milijardi dolara godišnje.

U prvih osam meseci ove godine zaposlenost je porasla za 654.000 ljudi, dok je stopa nezaposlenosti iznosila 8,5 odsto, naveo je on i podvukao da zemlja nastavlja sa politikom u cilju smanjenja nezaposlenosti, povećanja zaposlenosti i obuzdavanja sive ekonomije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.