vokal poznatog benda grubo prekršio uslove ugovora

Ermitaž optužio pevača grupe Rammstein za kršenje autorskih prava

KulturaLifestyleSvetVesti

21.8.2021 12:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ermitaž optužio pevača grupe Rammstein za kršenje autorskih prava Ermitaž optužio pevača grupe Rammstein za kršenje autorskih prava
Ruski muzej Ermitaž, koji je ranije optužio frontmena grupe Rammsteina Tila Lindemana (Tilla Lindemanna) za kršenje autorskih prava čuvenog muzeja izdavanjem niza nezamenljivih tokena... Ermitaž optužio pevača grupe Rammstein za kršenje autorskih prava

Ruski muzej Ermitaž, koji je ranije optužio frontmena grupe Rammsteina Tila Lindemana (Tilla Lindemanna) za kršenje autorskih prava čuvenog muzeja izdavanjem niza nezamenljivih tokena sa slikama iz ove kulturne institucije, o tome je obavestio platformu NFT Frame Art.

Sanktpeterburški muzej saopštio je da je dozvolio Lindemanu da u maju u okviru „Nemačke godine u Rusiji“ snimi muzički spot za sovjetsku pesmu Liubimi Gorod (Voljeni grad). Ali, prema njihovim rečima, umetnik je koristio digitalne slike nastale tokom snimanja za svoj projekat NFTill, uprkos primedbama iz Ermitaža, prenosi Sputnik.

„Ermitaž je poslao pismo upozorenja platformi NFT Frame Art jer je dozvolio prodaju falsifikovanih NFT-ova bez odgovarajuće provere ekskluzivnih prava prodavca na delo, i na taj način narušilo poverenje kupaca u blockchain platformi. NFT Frame Art platforma je potvrdila prijem našeg pisma “, naveli su iz muzeja.

Zbirka NFTill, hostovana na platformi NFT Frame Art, korišćena je bez dozvole ne samo za digitalne slike eksponata i unutrašnjosti muzeja, već je upotrebljeno i njeno ime, za šta je potreban poseban dogovor, napomenuo je Ermitaž.

Ermitaž je istakao da je Lindeman „grubo prekršio uslove ugovora, bez koordinacije sa muzejom o upotrebi nekih slika i tokena“, kao i da je „nezakonito koristio naziv Ermitaž u komercijalne svrhe, ukazujući na to u nazivu tokena NFT „One shot video Hermitage Edition.“ Početni trošak jednog žetona iz zbirke 10 postavljen je na 100.000 evra (118.000 dolara), dodaje muzej.

NFT je nezamenljivi token ili virtuelna digitalna jedinica u blok-mreži, koja se ne može zameniti drugom. To je jedinstveni digitalni sertifikat, koji daje ekskluzivna prava na retku digitalnu robu, piše Sputnik.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...