Problemi sa isporukama dogovorene količine vakcina

EU kritikuje kompaniju AstraZeneca zbog manjka u proizvodnji

EUVesti

23.3.2021 12:03 Autor: Marko Miladinović 0

EU kritikuje kompaniju AstraZeneca zbog manjka u proizvodnji EU kritikuje kompaniju AstraZeneca zbog manjka u proizvodnji
Zvaničnica Evropske unije Sandra Galina (Sandra Gallina) kritikovala je danas farmaceutsku kompaniju AstraZeneca zbog ogromnog manjka u proizvodnji vakcina za evropski blok. Galina, šefica... EU kritikuje kompaniju AstraZeneca zbog manjka u proizvodnji

Zvaničnica Evropske unije Sandra Galina (Sandra Gallina) kritikovala je danas farmaceutsku kompaniju AstraZeneca zbog ogromnog manjka u proizvodnji vakcina za evropski blok.

Galina, šefica Direktorata za zdravstvenu zaštitu Evropske komisije, rekla je zakonodavcima da su drugi proizvođači vakcina, Pfizer i Moderna, u velikoj meri ispunili svoje obaveze, ali da „postoji problem sa AstraZenecom“.

Evropska unija se suočava sa kritikama zbog sporog procesa vakcinacije svojih građana. Deo te odgovornosti njeni zvaničnici sada prebacuju na britansko-švedsku kompaniju, koja bi, kako kažu „trebalo da bude pokretač kampanje vakcinacije, jer su njena cepiva jeftinija i lakša za transport, a trebalo je da ih isporuči u ogromnim količinama u prvoj polovini godine“.

Međutim, do ovog trenutka nije isporučena niti jedna četvrtina ugovorene količine članicama evro-bloka. Galina zbog toga najavljuje moguće kaznene mere od strane EU.  „Nameravamo da preduzmemo akciju jer je ovo pitanje koje ne može ostati neopaženo“, izjavila je zvaničnica EU, a prenosi Asociated Press.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...