Najpotrebniji vozači i zanatlije, ali traženi i drugi profili radnika

Država bivše Jugoslavije traži i srpske radnike, plata i do 2.500 evra

BiznisBolji posaoEU

13.7.2023 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Država bivše Jugoslavije traži i srpske radnike, plata i do 2.500 evra Država bivše Jugoslavije traži i srpske radnike, plata i do 2.500 evra
Slovenija je jedna od od evropskih zemalja koja ove sezone vapi za radnicima. To pokazuje i veliki broj oglasa za posao u Sloveniji, koji... Država bivše Jugoslavije traži i srpske radnike, plata i do 2.500 evra

Slovenija je jedna od od evropskih zemalja koja ove sezone vapi za radnicima. To pokazuje i veliki broj oglasa za posao u Sloveniji, koji su postavljeni na mnogim portalima za traženje posla.

Najviše traže vozače i zanatlije, ali ponude ima i za druga zanimanja. Uslovi su minimalni, a plata se kreće od 1.300 evra. Najčešće se radi pet dana u nedelji po osam sati. Prekovremeni rad se obavezno dodatno naplaćuje, kao i topli obrok, prevoz do posla, troškovi vize, a neki nude i plaćen smeštaj, piše Blic.

U nastavku su poslovi u Sloveniji koji mogu da se rade bez znanja jezika i posebnih kvalifikacija.

Rudarski radnik (1.500 evra)

Početna plata za rudarskog radnika je 1.500 evra, a svaki prekovremeni rad se dodatno plaća, navodi se u oglasu na jednom sajtu za oglašavanje poslova. Poslodavac navodi da dodatno plaća i topli obrok i prevoz na posao, i da obezbeđuje radne i boravišne dozvole.

Od potrebnih kvalifikacija poslodavac navodi da je radno iskustvo poželjno, ali da nije neophodno, i da je potrebna odgovornost i ozbiljnost u radu.

Radnik na proizvodnoj liniji (1.700 evra)

Za ovu poziciju u Sloveniji se nudi plata od 1.700 evra do 40 sati sedmično, u tri smene. Dodatno se plaćaju prekovremeni rad i hrana.

Poslodavac navodi da pokriva troškova za izradu radnih papira i vize, i da daje dodatne stimulacije, nagrade i regres od 2.000 evra. Navode se i dodatni benefiti za zaposlene, i pomoć u pronalasku smeštaja.

Od kvalifikacija traži se radno iskustvo, adekvatno obrazovanje, vozačka dozvola B kategorije i spremnost za rad, usavršavanje i napredovanje.

Auto-lakirer (1.800 evra)

U Sloveniji auto-lakirer može da zaradi platu do 1.800 evra, a to, kako piše u opisu oglasa za posao, zavisi od iskustva i znanja radnika. Plata je za radno vreme od 7,5 sati za pet radnih dana, a dodatno se plaća prekovremeni rad.

Poslodavac pokriva i izradu radnih papira i vize, a dodatno se plaća i hrana i putni trošak, a kako je navedeno, postoji mogućnost upotrebe službenog vozila.

Potrebne kvalifikacije za obavljanje ovog posla su obavezno radno iskustvo od tri do pet godina, spremnost za rad na terenu i ozbiljnost, odgovornost i samostalnost u radu.

Auto-mehaničar (2.000 evra)

Za poziciju auto-mehaničara, poslodavac u Sloveniji nudi platu od 1.500 do 2.000 evra. Za ovu zaradu od kandidata se očekuje da zna posao, da je odgovoran, tačan i snalažljiv, da ima bar trogodišnje iskustvo i vozačku dozvolu B kategorije.

Osim redovne plate, poslodavac nudi i obezbeđenu radnu dozvolu.

Vozač kombija do 2.500 evra

Za vozača u Sloveniji nudi se plata od 1.300 do 2.500 evra. Uslovi su vozačka dozvola, razumevanje srpskog i hrvatskog, i da nije osuđivan. Pored redovne plate, koju u oglasu obećava poslodavac, navodi se da postoji mogućnost bonusa prema učinku, a i napredovanje. Firma u ovom slučaju nudi da pomogne u iznajmljivanju kuće, finansijski i logistički.

Među mnogobrojnim oglasima na sajtovima za zapošljavanje, u Sloveniji se najviše traže vozači i zanatlije. Međutim, traže se i radnici drugih profila: kuriri, magacioneri, prodavci, medicinske sestre, kuvari, konobari…

Plata se razlikuje u zavisnosti od kvalifikacija i struke, ali prema ponudi vidi se da ne ide ispod 1.300 evra. Ni kod ovih poslova nema posebnih uslova koje naši građani ne bi mogli da ispune. Osim iskustva u radu, obično se traži ozbiljnost i odgovornost, i da je osoba spremna za rad.

 • MAJA

  14.7.2023 #1 Author

  Normalno da ce otići za ovakve plate

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.