brodari zahtevaju povećanje plata

Grčka ostrva na dva dana ostaju bez veza sa kopnenim delom zemlje

EU

23.10.2024 09:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Grčka ostrva na dva dana ostaju bez veza sa kopnenim delom zemlje Grčka ostrva na dva dana ostaju bez veza sa kopnenim delom zemlje
Brodske veze između grčkog kopna i ostrva Egejskog i Jonskog mora obustavljene su u utorak zbog 48-satnog štrajka sindikata pomoraca koji zahtevaju povećanje plata.... Grčka ostrva na dva dana ostaju bez veza sa kopnenim delom zemlje

Brodske veze između grčkog kopna i ostrva Egejskog i Jonskog mora obustavljene su u utorak zbog 48-satnog štrajka sindikata pomoraca koji zahtevaju povećanje plata.

Sindikati pomoraca PNO i sindikata brodskih mašinista su naveli u saopštenju da zahtevaju poboljšanje uslova rada, potpisivanje novog kolektivnog ugovora i osuđuju „antiradničku politiku konzervativne vlade“ Kirijakosa Micotakisa i brodovlasnika koji upravljaju tim privrednim sektorom, važnim za Grčku.

Vlada je obećala povećanja plata i potpisivanje kolektivnih ugovora i u privatnom sektoru koji su bili „stavljeni na led“ tokom decenije finansijske krize, od 2009. do 2019. godine, kada su plate i penzije bile drastično smanjene, prenosi B92.

Ali pomorci su kazali da povećanja plata od šest odsto prošle godine i pet odsto ove godine ne odgovaraju „troškovima života koji su naglo porasli“.

Drugi sindikati privatnog i javnog sektora koji su za 20. novembar najavili generalni štrajk, takođe zahtevaju povećanje plata zbog visokih cena robe i usluga.

  • SABRINA

    23.10.2024 #1 Author

    Kada Grci štrajkuju, svi izlaze i treba ih ozbiljno shvatiti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.