u sloveniji zabeležen veliki pad

Hrvatska na vrhu EU po rastu građevinskog sektora

EUNekretnine

22.10.2024 10:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Hrvatska na vrhu EU po rastu građevinskog sektora Hrvatska na vrhu EU po rastu građevinskog sektora
Hrvatska je, prema najnovijim podacima Eurostata, postala apsolutni rekorder po rastu proizvodnje u građevinskom sektoru na godišnjem nivou. Hrvatska je u avgustu zabeležila rast... Hrvatska na vrhu EU po rastu građevinskog sektora

Hrvatska je, prema najnovijim podacima Eurostata, postala apsolutni rekorder po rastu proizvodnje u građevinskom sektoru na godišnjem nivou.

Hrvatska je u avgustu zabeležila rast od čak 17,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, što je najveći zabeleženi rast među zemljama Evropske unije (EU).

Ovaj rezultat stavlja Hrvatsku na prvo mesto ispred drugih zemalja EU, uključujući Bugarsku sa rastom 5,5 odsto, Holandiju sa 2,5 odsto i Portugal sa dva odsto, prenosi Mina.

Dok su neke zemlje poput Danske i Španije takođe zabeležile pozitivne rezultate, većina zemalja EU suočila se s padom.

EU prosek beleži pad od 2,4 odsto, a posebno su pogođene zemlje poput Nemačke, sa padom od 3,8 odsto, Francuske 5,3 odsto i Slovenije, koja je na dnu lestvice s padom od čak 17,1 odsto.

Ovaj snažan rast proizvodnje u građevinskom sektoru u Hrvatskoj dolazi kao rezultat povećanih investicija, infrastrukturnih projekata, te većeg interesa za stambenu izgradnju i renoviranje.

Takav rezultat predstavlja značajan iskorak za hrvatsku ekonomiju i dodatno naglašava važnost građevinskog sektora u razvoju zemlje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.