osnovni cilj ublažavanje posledica krize

Hrvatski sabor usvojio prvi budžet u evrima

EU

29.11.2022 18:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Hrvatski sabor usvojio prvi budžet u evrima Hrvatski sabor usvojio prvi budžet u evrima
Hrvatski sabor usvojio je u utorak prvi državni budžet u evrima za narednu godinu. Osnovni cilj budžeta je da se ublaže posledice krize, sačuva... Hrvatski sabor usvojio prvi budžet u evrima

Hrvatski sabor usvojio je u utorak prvi državni budžet u evrima za narednu godinu. Osnovni cilj budžeta je da se ublaže posledice krize, sačuva privredni rast i razvoj i očuva socijalna sigurnost,

Prihodi države planiraju se u iznosu od gotovo 25 milijardi evra, rashodi 26,7 milijardi, a deficit od 1,6 milijardi evra ili 2,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prenosi Mina pozivajući se na Nezavisne novine.

U narednoj godini očekuje se i usporavanje inflacije s ovogodišnjih projektovanih 10,4 odsto, na 5,7 odsto, pišu hrvatski mediji.

Povećanje rashoda odražava politike vlade, pre svega dalji rast kvaliteta socijalne brige i podršku najugroženijima, zatim održivost penzijskog sistema, nastavak sprovođenja demografskih mera i nastavak obnove od zemljotresa.

  • TATJANA

    30.11.2022 #1 Author

    Pa nek im je sa srecom

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    30.11.2022 #2 Author

    Dobro se Hrvatska drži. Nea veliki deficit, želim im svu sreću sa prelaskom ne Euro ali se bojim da ce kao i prilikom zamene marka za Euro izgubiti polovinu vrednosti u kunama.

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.11.2022 #3 Author

    Srecno nasim susedima…

    Odgovori

  • goca87

    1.12.2022 #4 Author

    Srećno im bilooo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...