IMENOVAN NOVI PREDSEDNIK EVROGRUPE Donahju umesto Santina

EUVesti

10.7.2020 11:08 Autor: Vladimir Jokanović 1

IMENOVAN NOVI PREDSEDNIK EVROGRUPE Donahju umesto Santina IMENOVAN NOVI PREDSEDNIK EVROGRUPE Donahju umesto Santina
Irski ministar finansija Paskal Donahju (Paschal Donohoe) izabran je za novog predsednika Evrogrupe, objavio je Savet Evropske unije. Donahju je izabran na onlajn video... IMENOVAN NOVI PREDSEDNIK EVROGRUPE Donahju umesto Santina

Irski ministar finansija Paskal Donahju (Paschal Donohoe) izabran je za novog predsednika Evrogrupe, objavio je Savet Evropske unije. Donahju je izabran na onlajn video sastanku, a njegov mandat trebalo bi da započne 13. jula.

Irac će na čelu Evrogrupe zameniti dosadašnjeg predsednika Marija Sentina (Mario Centeno), portugalskog ekonomistu, profesora univerziteta i političara, prenosi Tanjug.

Evrogrupa je neformalno telo u kojem ministri zemalja članica Evrozone raspravljaju o pitanjima od zajedničkog interesa u vezi sa zajedničkom valutom. Evrogrupa se fokusira na koordinaciju ekonomskih politika i sastaje se jednom mesečno, uoči sastanka Saveta EU za ekonomska i finansijska pitanja.

Tagovi
EU
  • MARKO7

    3.6.2022 #1 Author

    Odločno, želim mu lep i dug mandat!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...