ITALIJA PODRŽALA FIAT CHRYSLER Vlada dala garancije za kredit od 6,3 milijarde evra

AutomobiliEULifestyleNovacVesti

24.6.2020 14:34 Autor: Vladimir Jokanović 0

ITALIJA PODRŽALA FIAT CHRYSLER Vlada dala garancije za kredit od 6,3 milijarde evra ITALIJA PODRŽALA FIAT CHRYSLER Vlada dala garancije za kredit od 6,3 milijarde evra
Vlada Italije donela je uredbu kojom se italijanskom delu proizvodnje automobila „Fiat Chrysler“ odobravaju državne garancije za kredit u iznosu 6,3 milijarde evra. Italijanski... ITALIJA PODRŽALA FIAT CHRYSLER Vlada dala garancije za kredit od 6,3 milijarde evra

Vlada Italije donela je uredbu kojom se italijanskom delu proizvodnje automobila „Fiat Chrysler“ odobravaju državne garancije za kredit u iznosu 6,3 milijarde evra.

Italijanski revizorski sud doneo je takvu odluku na kraju dugotrajnog postupka u kojem je osporavano odobravanje kreditnih garancija, prenosi Tanjug, pozivajući se na saznanja Reutersa. Odobrenje suda usledilo je nakon saglasnosti Ministarstva ekonomije.

Kredit će italijanskom delu FCA odobriti banka „Intesa Sanpaolo“, koja je prihvatila državne garancije pri čemu će se 80 odsto iznosa kredita obezbediti preko izvozno-kreditne agencije SACE.

Zahtev kompanije za dobijanje državne podrške izazvao je kontroverze, jer FCA radi na spajanju sa francuskim rivalom „PSA“, kao i zbog činjenice da je holding italijansko-američkog proizvođača automobila „Fiat Chrysler“ registrovan u Holandiji. Globalni brendovi kompanije FCA uključuju „Fiat“, „Jeep“, „Dodge“ i „Maserati“.

U „Fiatu“ čija je vrednost akcija na prepodnevnom trgovanju pala za 0,5 procenata, za sada nema komentara povodom informacije o garancijama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...