KORONA DESETKOVALA GRČKI TURIZAM Dve trećine hotela pred bankrotom

BiznisEUTurizam

16.4.2020 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

KORONA DESETKOVALA GRČKI TURIZAM Dve trećine hotela pred bankrotom KORONA DESETKOVALA GRČKI TURIZAM Dve trećine hotela pred bankrotom
Oko 65 odsto hotela u Grčkoj suočava se sa bankrotom zbog pandemije korona virusa, a predviđa se da će zemlja izgubiti milijardu evra u... KORONA DESETKOVALA GRČKI TURIZAM Dve trećine hotela pred bankrotom

Oko 65 odsto hotela u Grčkoj suočava se sa bankrotom zbog pandemije korona virusa, a predviđa se da će zemlja izgubiti milijardu evra u turizmu pošto su letovališta u Grčkoj i na njenim ostrvima zatvorena za posetioce. Većina hotela primorana je na zatvaranje zbog novih regulativa koje je donela grčka vlada.

Istraživanje Helenske komore hotela pokazalo je da 65 odsto hotelijera smatra da će „verovatno“ bankrotirati, dok je 18,3 odsto njih odgovorilo da ih „najverovatnije“ čeka bankrot, preneo je britanski list „San“. Iako postoji nada da bi turistička industrija mogla ponovo da počne sa radom do jula, mnoge kompanije i turoperatori se već bore sa brojnim problemima.

Predsednik Helenske komore hotela Aleksandro Vasilikos (Aleksandros Vassilikos) objasnio je da će se turističko tržište otvarati polako i mučno, a da će se u međuvremenu mnogo toga desiti. On je dodao da sada ne postoje podaci koji će hoteli početi da rade nakon pandemije jer potražnje nema uopšte.

Ostrva poput Kosa, Krita i Santorinija su obično puna turista tokom Uskrsa, a sada su ostrva obustavila većinu aranžmana u okviru mera borbe protiv korona virusa, iako na nekim nema nijednog slučaja korona virusa.

Ako hoteli budu primorani da zatvore svoja vrata, to je loša vest za turiste, koji bi mogli da budu suočeni sa skupljim putovanjima u Grčku u budućnosti. Kada ima manje smeštajnog prostora, to znači da potražnja raste za onim mestima koja su otvorena, a to znači i povećanje cena. Eksperti su već upozorili da bi avionske karte mogle da budu duplo skuplje nakon restriktivnih mera ako avioni aviokompanija budu leteli poluprazni.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...