poslodavci u najvećoj ekonomiji eu žale se na doprinos vlade

Nemačka ne privlači dovoljno investitore

BiznisEU

22.10.2024 17:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemačka ne privlači dovoljno investitore Nemačka ne privlači dovoljno investitore
Predsednik Udruženja nemačkih poslodavaca (BDA) Rajner Dulger (Reiner Dulger) oštro je kritikovao kurs vlade i zatražio bolje uslove za privredu. „Privreda je u recesiji.... Nemačka ne privlači dovoljno investitore

Predsednik Udruženja nemačkih poslodavaca (BDA) Rajner Dulger (Reiner Dulger) oštro je kritikovao kurs vlade i zatražio bolje uslove za privredu.

„Privreda je u recesiji. Nezaposlenost raste. Nemačka je izgubila atraktivnost za investitore“, žalio se Dulger na Dan poslodavaca u Berlinu, gde je u publici sedeo i nemački kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz).

„U poređenju sa proteklim mesecima, čini se da je svest o problemima u ovoj vladi barem malo porasla“, izjavio je Dulger. Istakao je da su ostvareni napreci u oblastima imigracije stručne radne snage i smanjenja birokratije, prenela je agencija DPA.

Međutim, to nije dovoljno. „Konkurentnost mora da se zasluži. To ne možete postići subvencijama“, rekao je.

Treba ukinuti podsticaje za prevremeno penzionisanje, a rad mora biti atraktivan i nakon starosne granice za penziju, naveo je predsednik udruženja poslodavaca.

Dulger se takođe založio za regulisanu migraciju na tržištu rada.

Potrebno je napraviti razliku između regulisane i neregulisane migracije. „Dobro je što država sada pokazuje svoje prisustvo na granicama“, rekao je govoreći o nedavno pojačanim kontrolama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.