na goidšnjem nivou pad 0,2 procenta

Nemačka privreda smanjena za 0,3 odsto u četvrtom kvartalu

EU

30.1.2024 13:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Nemačka privreda smanjena za 0,3 odsto u četvrtom kvartalu Nemačka privreda smanjena za 0,3 odsto u četvrtom kvartalu
Prema preliminarnim procenama objavljenim u utorak, Nemačka privreda je u četvrtom kvartalu prošle godine pala za 0,3 odsto u poređenju sa julom-septembrom, ispunjavajući tržišni... Nemačka privreda smanjena za 0,3 odsto u četvrtom kvartalu

Prema preliminarnim procenama objavljenim u utorak, Nemačka privreda je u četvrtom kvartalu prošle godine pala za 0,3 odsto u poređenju sa julom-septembrom, ispunjavajući tržišni konsenzus.

Nemačka privreda je izbegla recesiju uz naviše revidirane podatke koji pokazuju da je zemlja zabeležila rast bruto domaćeg proizvoda od nula odsto u trećem kvartalu 2023. godine, prenosi Anadolu Agency.

Smanjenje u oktobru predvođeno je značajnim padom investicija u bruto fiksni kapital u građevinarstvu i mašinama i opremi, navodi državni statistički organ Destatis.

Na godišnjem nivou, najveća evropska ekonomija se smanjila za 0,2 odsto u poslednjem kvartalu 2023. godine, što je iznad procena ekonomista o padu od 0,1 procenat.

Nemački BDP je pao za 0,3 odsto u odnosu na godinu ranije tokom 2023. godine, u skladu sa vrlo ranom procenom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...