Ključan problem prodaje električnih automobila

Nemačka vlada spremna da pomogne Volkswagenu

BiznisEU

20.9.2024 09:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nemačka vlada spremna da pomogne Volkswagenu Nemačka vlada spremna da pomogne Volkswagenu
Nemački ministar ekonomije Robert Habek (Robert Habeck) izjavio je da Berlin traži načine da podrži proizvođača automobila Volkswagen, koji je najavio smanjenje broja radnih... Nemačka vlada spremna da pomogne Volkswagenu

Nemački ministar ekonomije Robert Habek (Robert Habeck) izjavio je da Berlin traži načine da podrži proizvođača automobila Volkswagen, koji je najavio smanjenje broja radnih mesta i potencijalno gašenje fabrika u Nemačkoj.

Čuvena autokompanija se bori sa slabom prodajom električnih vozila, podseća Deutche Welle (DW).

Ministar Habeck, koji je i nemački vicekancelar, potvrdio je namere Vlade da pomogne Volkswagenu (VW) jer se, kako je ocenio, radi o kompaniji od izuzetnog značaja za Nemačku.

Habeck bi danas trebalo da poseti fabriku VV u Emdenu, takođe u Donjoj Saksoniji.

Vladini izvori rekli su da Ministarstvo privrede razmatra kako da reši slabu prodaju električnih vozila, preneli su Reuters i dpa.

Prodaja električnih vozila je pala nakon što je vlada prestala da ih subvencioniše.

Ministarstvo je saopštilo da će automobilsko udruženje VDA, sindikat IG Metal Union, proizvođači i dobavljači automobila učestvovati na nemačkom samitu automobila u ponedeljak, 23. septembra.

VW je, inače, raskinuo svoj decenijama star ugovor o osiguranju posla sa sindikatima u Nemačkoj, a na stolu su zatvaranje fabrika i otpuštanja ali je ta kompanija demantovala pisanje medija da planira da otpusti do 30.000 ljudi.

VW je prijavio pad neto dobiti od 14 odsto u prvoj polovini godine. Kriza je uticala i na neto profit BMV-a koji je pao za skoro 15 odsto i Mercedes-Benza koji je pao za skoro 16 odsto, podseća DW.

  • MARA

    21.9.2024 #1 Author

    Logično da je tako

    Odgovori

  • Faith

    22.9.2024 #2 Author

    Svaka cast za ovaj potez,treba pomoci ipak je to stara kompanija sa tradicijom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.