skinuti teret sa krajnjih potrošača

Neophodne reforme na tržištu električne energije u EU

EU

24.1.2023 12:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Neophodne reforme na tržištu električne energije u EU Neophodne reforme na tržištu električne energije u EU
Predlog Evropske unije o reformi tržišta električne energije ima za cilj bolju zaštitu potrošača od prekomerne nestabilnosti cena, podršku njihovom pristupu bezbednoj energiji iz... Neophodne reforme na tržištu električne energije u EU

Predlog Evropske unije o reformi tržišta električne energije ima za cilj bolju zaštitu potrošača od prekomerne nestabilnosti cena, podršku njihovom pristupu bezbednoj energiji iz čistih izvora i učini tržište otpornijim.

„U trenutnoj krizi visokih i promenljivih cena električne energije, ekonomski teret je prebačen na krajnje potrošače“, saopštila je Evropska komisija, prenela je Anadolu Agency.

U saopštenju je podvučena neophodnost reforme kako bi se bolje zaštitila domaćinstva i preduzeća od visokih cena energije i povećala otpornost.

Komisija je pokrenula javnu konsultaciju o reformi tržišta električne energije EU koja će biti predložena u martu.

„Energetska kriza bez presedana sa kojom se suočavamo pokazuje da moramo da prilagodimo tržište električne energije za budućnost, omogućavajući mu da pruži prednosti pristupačne čiste energije svima“, rekao je evropski komesar za energetiku Kadri Simson.

  • kaćica

    29.1.2023 #1 Author

    Sve ce manje biti elektricne energije,nesto se mora menjati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...