Godišnja kamata od 7,37 odsto

Nova kreditna banka Maribor izdala obveznice u vrednosti od 400 miliona evra

BankeEU

30.6.2023 09:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nova kreditna banka Maribor izdala obveznice u vrednosti od 400 miliona evra Nova kreditna banka Maribor izdala obveznice u vrednosti od 400 miliona evra
Nova KBM (Kreditna banka Maribor) je proteklih dana uspešno završila prodaju obveznica u iznosu od 400 miliona evra sa rokom dospeća od tri godine... Nova kreditna banka Maribor izdala obveznice u vrednosti od 400 miliona evra

Nova KBM (Kreditna banka Maribor) je proteklih dana uspešno završila prodaju obveznica u iznosu od 400 miliona evra sa rokom dospeća od tri godine i mogućnošću opoziva posle dve godine. U pitanju je banka koja je od februara članica OTP grupe. Izdate su obveznice sa godišnjom kamatom od 7,37 odsto.

Obveznice, čija je prodaja završena 22. juna, emitovala je Nova KBM radi ispunjavanja regulatornih uslova (MREL) i za opšte bankarske potrebe.

Obveznice su ponuđene dobro informisanim investitorima van Sjedinjenih Američkih Država i biće kotirane na Luksemburškoj berzi, piše SEEbiz.

Izdavanje obveznica za Novu KBM organizovale su banke BNP Paribas, Erste Group, Goldman Sachs Bank Europe, OTP banka i UniCredit banka. U izdavanju su učestvovali pravni savetnici Wolf Theiss (Volf Tajs) i i Linklaters (Linklajters), navela je banka.

NLB grupa je prošle nedelje prodala zelene obveznice u iznosu od 500 miliona evra, uz kamatnu stopu od 7,125 odsto godišnje. Svrha emisije obveznica je ispunjavanje minimalnih uslova u pogledu kapitala i kvalifikovanih obaveza, a one će dodatno pružiti mogućnost za potencijalno širenje NLB grupe,. Sredstva će biti namenjena projektima u regionu u oblasti ​zelene tranzicije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...