klijenti žele konkurenciju i nezavisnost od jedne finansijske institucije

Predsednik Commerzbank: Za privredu je važno da ima dve veće domaće banke

BankeEU

1.4.2023 11:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Predsednik Commerzbank: Za privredu je važno da ima dve veće domaće banke Predsednik Commerzbank: Za privredu je važno da ima dve veće domaće banke
Prema rečima predsednika nadzornog odbora Commerzbank AG Helmuta Gotšalka (Helmuta Gotschalka), preuzimanje Credit Suisse Group AG od strane UBS Group AG stvara nove poslovne... Predsednik Commerzbank: Za privredu je važno da ima dve veće domaće banke

Prema rečima predsednika nadzornog odbora Commerzbank AG Helmuta Gotšalka (Helmuta Gotschalka), preuzimanje Credit Suisse Group AG od strane UBS Group AG stvara nove poslovne mogućnosti za druge banke u Švajcarskoj.

Korporativni klijenti žele konkurenciju i da ne zavise od jedne finansijske institucije, rekao je Gotšalk u intervjuu za Handelsblat, prenosi Bloomberg.

On je dodao da je za privredu važno da ima dve veće domaće banke, te da je ubeđen da kreatori politike to isto misle, te je ocenio kao negativnu potencijalnu kombinaciju Commerzbank i najvećeg nemačkog zajmodavca Deutsche Bank AG.

Nemačka vlada bi trebalo da bude u mogućnosti da jednog dana „bez problema“ proda na tržištu svojih 15,6 odsto udela u Commerzbank, ako rezultati banke nastave da se poboljšavaju, rekao je on.

Nemačka država je pomogla u spasavanju Commerzbank nakon svetske finansijske krize i postala njen najveći akcionar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...