Uzrok previsoke naknade

Ryanair obustavlja rad na tri nemačka aerodroma

BiznisEU

11.10.2024 08:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Ryanair obustavlja rad na tri nemačka aerodroma Ryanair obustavlja rad na tri nemačka aerodroma
Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair saopštila je da će od leta 2025. prekinuti operacije na tri nemačka aerodroma, okrivljujući za tu odluku visoke poreze i... Ryanair obustavlja rad na tri nemačka aerodroma

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair saopštila je da će od leta 2025. prekinuti operacije na tri nemačka aerodroma, okrivljujući za tu odluku visoke poreze i takse.

Aerodromi u zapadnom gradu Dortmundu i istočnim čvorištima Drezden i Lajpcig više neće biti opsluživani prema novim planovima, piše Seebiz.

Letovi iz severnog grada Hamburga biće smanjeni za 60 odsto, uz pad od 20 odsto u glavnom gradu Berlinu, kako je ranije najavljeno u avgustu.

Ukupno 22 rute se u potpunosti ukidaju, uz smanjenje letova širom Nemačke za 12 odsto u poređenju sa letom 2024. godine.

U saopštenju avio-kompanija navodi da je odluka doneta „zbog kontinuiranog neuspeha nemačke vlade da smanji vazduhoplovne takse, bezbednosne naknade i kontrolu vazdušnog saobraćaja, što usporava oporavak i rast“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.