Samo četiri odsto želi da potpuno ukine „kućne kancelarije"

Većina nemačkih kompanija planira da nastavi sa radom od kuće

EUU fokusu

20.8.2024 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Većina nemačkih kompanija planira da nastavi sa radom od kuće Većina nemačkih kompanija planira da nastavi sa radom od kuće
Tri od četiri kompanije u Nemačkoj u kojima je moguć rad od kuće planiraju da nastave sa tom praksom, pokazalo je istraživanje instituta IFO.... Većina nemačkih kompanija planira da nastavi sa radom od kuće

Tri od četiri kompanije u Nemačkoj u kojima je moguć rad od kuće planiraju da nastave sa tom praksom, pokazalo je istraživanje instituta IFO.

Svega četiri odsto kompanija želi da potpuno ukine „kućne kancelarije“. Udeo onih koji planiraju strože zahteve i onih koji spremaju popuštanje je izjednačen, sa 11 odnosno 12 odsto, prenosi DPA.

U 21 odsto kompanija rad od kuće nije moguć, dok je načelno izvodljiv kod 79 odsto, češće u velikim sistemima, u industriji i uslugama nego kod malih biznisa, u trgovini i građevinarstvu.

Ekonomisti navode da se rad od kuće u Nemačkoj u poslednje dve godine stabilizovao – u proseku tako radi četvrtina zaposlenih.

Rad od kuće se čvrsto usidrio nakon pandemije, rekao je Žan-Viktor Alipur (Jean-Victor Alipour) iz IFO.

Rad u firmi je u nekim aspektima bolji od rada kod kuće. Bolja organizacija vremena u kojem su zaposleni na radnom mestu, može da učini obavljanje posla produktivnijim.

  • meli77

    20.8.2024 #1 Author

    Rad od kuće nije za svakoga, ali npr.mlade mame mogu super da angažuju svoj dan ili osobe sa invaliditem nemoraju da putuju na posao

    Odgovori

  • Inquiete

    20.8.2024 #2 Author

    Pametni ljudi, i treba tako!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.