ugovor na 10 godina

Volvo dogovorio kupovinu polovine električne energije iz novog vetroparka u Švedskoj

EUFirme u fokusuU fokusu

23.5.2023 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Volvo dogovorio kupovinu polovine električne energije iz novog vetroparka u Švedskoj Volvo dogovorio kupovinu polovine električne energije iz novog vetroparka u Švedskoj
Švedska Volvo Grupa potpisala je desetogodišnji ugovor o kupovini polovine električne energije koju će biti proizvedena iz novog vetroparka Bruzaholm od 2025. godine, saopštile... Volvo dogovorio kupovinu polovine električne energije iz novog vetroparka u Švedskoj

Švedska Volvo Grupa potpisala je desetogodišnji ugovor o kupovini polovine električne energije koju će biti proizvedena iz novog vetroparka Bruzaholm od 2025. godine, saopštile su kompanije u utorak.

Naime, Švedska državna energetska kompanija Vattenfall počeće ovog leta izgradnju vetroparka kapaciteta 140 MW, prenosi Reuters.

„Sporazum signalizira našu posvećenost da dajemo prioritet investicijama sa niskim emisijama ugljenika, izvoru obnovljive energije i preduzimanju klimatskih akcija u svemu što radimo“, rekao je izvršni direktor Volva Martin Lundstedt.

Volvo Trucks, jedinica grupe, planira da 50 odsto prodaje kamiona bude električno do 2030. godine.

Vattenfall upravlja sa preko 1.200 vetroturbina sa kapacitetom od preko četiri gigavati u pet evropskih zemalja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...