Aktiva vredna dve milijarde evra

Eurobank Direktna i zvanično novi učesnik na srpskom bankarskom tržištu

SrbijaVesti

13.12.2021 12:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Eurobank Direktna i zvanično novi učesnik na srpskom bankarskom tržištu Eurobank Direktna i zvanično novi učesnik na srpskom bankarskom tržištu
Eurobank je završila proces pravnog pripajanja Direktne Banke i od danas posluje pod novim imenom Eurobank Direktna, kaže se u zvaničnom saopštenju. Kako se... Eurobank Direktna i zvanično novi učesnik na srpskom bankarskom tržištu

Eurobank je završila proces pravnog pripajanja Direktne Banke i od danas posluje pod novim imenom Eurobank Direktna, kaže se u zvaničnom saopštenju.

Kako se navodi, banka sada posluje sa ukupnom aktivom koja je vredna više od dve milijarde evra i kapitalom većim od 300 miliona evra i zauzima 6,4 procenata tržišta kredita u Srbiji.

Kada je u pitanju obavljanje bankarskih poslova, klijenti će imati na raspolaganju sve proizvode i usluge kao i u prethodnom periodu, a svi ugovori i druge obaveze biće nastavljeni na isti način i bez ikakvih izmena u načinu realizacije.

Eurobank i Direktna banka su u julu ove godine najavile pripajanje Direktne banke, kada je saopšteno da će nakon okončanja ove transakcije, akcionari Eurobank kontrolisati oko 70 odsto akcija objedinjene banke, dok će akcionari Direktne imati vlasništvo nad preostalih 30 odsto akcija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...