Zbog pretnji napadom

Evakuisano šest aerodroma u Francuskoj

EUVesti

18.10.2023 13:22 Autor: Vladimir Jokanović 5

Evakuisano šest aerodroma u Francuskoj Evakuisano šest aerodroma u Francuskoj
Šest aerodroma u Francuskoj evakuisano je u sredu nakon što su dobili „pretnje napadom“, naveli su tamošnji policijski izvori. Evakuisani su aerodromi u Lilu,... Evakuisano šest aerodroma u Francuskoj

Šest aerodroma u Francuskoj evakuisano je u sredu nakon što su dobili „pretnje napadom“, naveli su tamošnji policijski izvori. Evakuisani su aerodromi u Lilu, Lionu, Nantu, Nici, Tuluzu i aerodrom Bove u blizini Pariza.

Evakuacija aerodroma izvršena je kako bi policijskim snagama bilo omogućeno da „razjasne sve sumnje“ da bi pretnje mogle da budu stvarne, naveli su policijski izvori za AFP, prenosi Le Monde.

Putnici su bili zbunjeni razlozima zbog kojih su bili izvedeni sa aerodroma, o čemu svedoče objave na društvenim mrežama.

Nezvanično, policija povezuje pretnju napadom na aerodrome sa eskalacijom sukoba između izraelske vojske i palestinskog Hamasa, odnosno sa bombardovanjem bolnice u Gazi, kada je poginulo 500 osoba.

Prošlog petka u gradu Aras na severu Francuske došlo je do ubistva, kada je čovek koji tvrdi da je odan Islamskoj državi nasrnuo hladnim oružjem na nastavnika i tom prilikom mu zadao smrtonosne povrede.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...