ove godine povoljne progonoze za privredu EAEU

Evroazijska ekonomska unija očekuje rast od 3,8 odsto

BiznisInvesticijeNovacPoslovanjePreduzetnikSvetU fokusuVesti

4.8.2021 16:47 Autor: Miljan Paunović 0

Evroazijska ekonomska unija očekuje rast od 3,8 odsto Evroazijska ekonomska unija očekuje rast od 3,8 odsto
Bruto domaći proizvod Evroazijske ekonomske unije (EAEU) zabeležiće rast za 3,8 procenata u 2021. godini nakon pada od 2,9 procenata prošle godine, izjavila je... Evroazijska ekonomska unija očekuje rast od 3,8 odsto

Bruto domaći proizvod Evroazijske ekonomske unije (EAEU) zabeležiće rast za 3,8 procenata u 2021. godini nakon pada od 2,9 procenata prošle godine, izjavila je u sredu pomoćnica predsednika Evroazijske ekonomske komisije (EEC) Ija Malkina.

Privrede Kazahstana i Rusije bi trebalo da porastu za oko četiri odsto do kraja ove godine, i možda će već u drugoj polovini 2021. godine dostići nivo pre krize, rekla je Malkina na brifingu za novinare u Moskvi.

Dodala je da se procenjuje da će u Jermeniji i Kirgistanu ekonomski oporavak potrajati duže i da će biti završen naredne godine.

„Rast beloruske ekonomije u prvoj polovini ove godine veći od očekivanja Komisije i iznosi 3,3 procenta“, navela je Malkina, a preneo je Tanjug.

EEC je ranije predviđala da će ekonomski rast tog bloka dostići 3,2 procenta ove godine.

Zemlje članice EAEU su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgistan, dok Moldavija, Kuba i Uzbekistan imaju status zemalja posmatrača u ovoj ekonomskoj uniji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...