EVROPLJANI SE SPREMAJU ZA LETNJU KONCERTNU SEZONU Državne garancije i brzo testiranje za opstanak festivala

EUKulturaLifestyleManifestacijeU fokusuVesti

9.12.2020 14:48 Autor: Marko Miladinović 0

EVROPLJANI SE SPREMAJU ZA LETNJU KONCERTNU SEZONU Državne garancije i brzo testiranje za opstanak festivala EVROPLJANI SE SPREMAJU ZA LETNJU KONCERTNU SEZONU Državne garancije i brzo testiranje za opstanak festivala
Live Nation, Eventim, AEG, Superstruct su među najpoznatijim evropskim koncertnim operatorima koji potpisuju inicijativu Yourope (Evropske festivalske organizacije) za „što bržim povratkom koncertnih i... EVROPLJANI SE SPREMAJU ZA LETNJU KONCERTNU SEZONU Državne garancije i brzo testiranje za opstanak festivala

Live Nation, Eventim, AEG, Superstruct su među najpoznatijim evropskim koncertnim operatorima koji potpisuju inicijativu Yourope (Evropske festivalske organizacije) za „što bržim povratkom koncertnih i festivalskih dešavanja na otvorenom“.

Yourope je saopštila da radna grupa Sollutions for Festivals svakodnevno radi sa medicisnkim stručnjacima, najpoznatijim producentima i logističkim kompanijama kako bi se najbrže pronašlo rešenje pred nastupajuću prolećnu i letnju koncertnu sezonu.

Uporedo sa ovom inicijativom, nemačka vlada je otvoreno pozvala organizatore festivala u zemlji da planiraju organizaciju muzičkih događaja za predstojeće leto, napominjući da je pripremila finansijske garancije u iznosu od 2,5 milijardi evra za eventualna otkazivanja ili odlaganja, i kao pomoć producentskim kućama i muzičarima.

Najveća koncertna organzacija na svetu, Live Nation, takođe je pozvala svoje članice da se ubrzano pripremaju za leto 2021. u svetlu optimističnih vesti u vezi sa masovnim vakcinisanjem protiv korona virusa.

Obzirom da globalna situacija u vezi sa pandemijom Covid-19 veoma verovatno neće biti razrešena do kraja leta, kao jedna od mera za organizovanje uspešnih muzičkih masovnih događaja na otvorenom spominje se uvođenje takozvanog brzog kapljičnog testiranja na korona virus. Ovo testiranje je za sada isprobano u Beču i najavljeno na predstojećem Unum festivalu u Albaniji.  

Muzički izvođači koji većinu prihoda ostvaruju na osnovu svojih živih nastupa pretrpeli su najveću štetu u industriji zabave, od izbijanja pandemije do danas. Procenjuje se da njihovi gubici iznose 80-90 odsto u odnosu na godinu dana ranije, navodi britanski Guardian.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...