EXIT IMA MEĐUNARODNO POJAČANJE Marketing direktor Szigeta i internacionalni PR menadžeri postali deo tima festivala

KulturaLifestyleSrbijaVesti

19.1.2021 12:39 Autor: Julijana Vincan 0

EXIT IMA MEĐUNARODNO POJAČANJE Marketing direktor Szigeta i internacionalni PR menadžeri postali deo tima festivala EXIT IMA MEĐUNARODNO POJAČANJE Marketing direktor Szigeta i internacionalni PR menadžeri postali deo tima festivala
Uoči velike proslave dve decenije postojanja, EXIT festival je objavio da je pojačao svoj tim na pozicijama međunarodnog marketinga i odnosa sa javnošću. Tako... EXIT IMA MEĐUNARODNO POJAČANJE Marketing direktor Szigeta i internacionalni PR menadžeri postali deo tima festivala

Uoči velike proslave dve decenije postojanja, EXIT festival je objavio da je pojačao svoj tim na pozicijama međunarodnog marketinga i odnosa sa javnošću.

Tako je Andras Berta, dugogodišnji marketing direktor Szigeta i predsednik marketing grupe pri krovnoj Evropskoj festivalskoj asocijaciji Yourope, preuzeo poziciju međunarodnog marketing menadžera Exitovih festivala.

Petrovaradinska tvrđava
Foto: Pixabay.com

Britanka Nikki McNeill novi je internacionalni PR menadžer, dok je na mesto direktora za odnose sa javnošću imenovan jedan od vodećih stručnjaka za odnose sa javnošću u regionalnoj muzičkoj industriji, Sanjin Đukić iz Zagreba.

„Jedan od najvažnijih ciljeva novog tima u slavljeničkoj godini biće fokus na jačanje Exitovog međunarodnog uticaja i dolazak što većeg broja inostranih posetilaca. Namera je da uz dalje povećanje doprinosa Exita domaćoj turističkoj privredi, koji za prethodnih 20 godina iznosi oko 200 miliona evra, festival narednih 200 miliona srpskoj ekonomiji donese već do 2030. godine“, izjavili su organizatori ovog festivala.

Foto: Pixabay.com

Kako ističu organizatori, Andras Berta, rodom iz Mađarske, važi za jednog od vodećih marketing stručnjaka u evropskoj festivalskoj industriji. Iz bogatog iskustva izdvaja se angažman na mestu internacionalnog marketing direktora Sziget festivala u periodu između 2010. i 2017. godine, tokom kojeg je ovaj vodeći mađarski festival doživeo veliku međunarodnu ekspanziju.

Takođe, ističe se i pozicija programskog koordinatora unutar Music Export Hungary na kojoj je bio od 2005. do 2007. godine. Andras trenutno obavlja i funkciju predsednika marketing grupe pri vodećoj Evropskoj festivalskoj asocijaciji Yourope.

“Čast mi je što se pridružujem Exitu, koji je definitivno jedan od najčuvenijih festivala na svetu. Za mene lično je od posebnog značaja činjenica da je on mnogo više od ‘samo’ festivala, imajući u vidu njegov intenzivan društveno korisni angažman”, naveo je Berta.

Foto: EXIT / Andras Berta

Britanka Nikki McNeill osnivačica je kompanije Global Publicity koja spada među najistaknutije agencije za odnose sa javnošću u evropskoj muzičkoj i festivalskoj industriji. Sa više od 22 godine iskustva njeni klijenti su manifestacije kao što su Amsterdam Dance Event, Eurosonic Noorderslag, Lowlands, Secret Solstice i mnogi drugi.

Nikki je dugogodišnja saradnica EXIT festivala, a od ove godine prvi put preuzeće poziciju međunarodnog PR menadžera.

“Sarađujem sa Exitom još od 2002. i festival i tim su mi izuzetno važni. Čast mi je da preuzimam ovako važnu poziciju unutar organizacije u godini u kojoj slavimo 20. godišnjicu“, navela je McNeill.

Foto: EXIT / Nikki McNeill

Sanjin Đukić je PR i marketing menadžer iz Hrvatske, sa više od dve decenije staža na regionalnoj muzičkoj sceni. Član je Exitovog tima u Hrvatskoj već 15 sezona, obavljao je funkciju direktora umaškog Sea Star festivala, a u susret obeležavanju velikog Exitovog jubileja preuzima funkciju PR direktora celokupne EXIT organizacije.

Uz rad na festivalima iza njega je promocija više od 600 koncerata, među kojima se posebno ističu Foo Fighters, The Prodigy, Iron Maiden, Manu Chao, Sigur Ros, Duran Duran, Slayer i Prophets Of Rage.

“Publiku celog našeg podneblja, Srbije i svih država regiona oduvek smo smatrali za domaću publiku na Exitu i tako će uvek biti. Zato je činjenica da je ponosni novi direktor PR iz Hrvatske jedan sasvim tipičan exitovski potez, koji pokazuje svu širinu naše organizacije”, naglasio je Đukić.

Foto: EXIT / Sanjin Đukić

Proslava 20. godišnjice EXIT festivala održaće se od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi uz nastupe brojnih izvođača od kojih su do sada objavjeni David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...