EXIT ZAUVEK OSTAJE NOVOSADSKI Organizatori festivala dobili podršku grada

IzdvajamoManifestacijeSrbijaU fokusuVesti

27.11.2020 14:32 Autor: Ljiljana Begović 2

EXIT ZAUVEK OSTAJE NOVOSADSKI Organizatori festivala dobili podršku grada EXIT ZAUVEK OSTAJE NOVOSADSKI Organizatori festivala dobili podršku grada
Svetski popularan muzički festival Exit neće otići iz Srbije i Novog Sada, iako su postojale ponude zemalja u regionu da se tamo preseli. Nakon... EXIT ZAUVEK OSTAJE NOVOSADSKI Organizatori festivala dobili podršku grada

Svetski popularan muzički festival Exit neće otići iz Srbije i Novog Sada, iako su postojale ponude zemalja u regionu da se tamo preseli.

Nakon što su mediji u regionu objavili vest da usled krize izazvane pandemijom, Exit festival razmatra selidbu iz Srbije, u Novom Sadu je održan sastanak gradonačelnika Miloša Vučevića sa predstavnicima Exit tima.

„Značaj ovog festivala za turizam i međunarodni imidž Novog Sada i Srbije je nemerljiv i zato poručujem svojim dragim kolegama u regionu da će Exit zauvek ostati novosadski“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević .

Gradonačelnik Novog Sada je istakao da uprkos pandemiji Exit je našao način da nas ponovo učini ponosnim ostvarivši strateško partnerstvo sa dobitnikom Nobelove nagrade za mir i najvećom humanitarnom organizacijom na svetu, Svetskim programom za hranu pri Ujedinjenim nacijama.

Organizatori Exit festivala godinama dobijaju ponude iz raznih delova sveta da jednu od najpopularnijih muzičkih manifestacija presele na drugo mesto. Međutim, do sada su ponude kategorički odbijali.

Foto: Pixabay.com

Osnivač Exita Dušan Kovačević upozorio je da je domaća muzička i manifestaciona scena pred nestajanjem i predložio gradonačelniku Novog Sada da se zauzme da i drugi gradovi u zemlji podrže svoje manifestacije kao što je to učinio Novi Sad, koji uprkos pandemiji nije umanjio davanja za kulturu i turizam.

„Podrška Exit festivalu  je na naš zahtev već godinama većinski prebačena sa budžeta na kulturu na budžet za razvoj turizma, jer upravo na tom polju festival najviše doprinosi lokalnoj zajednici“, naglasio je Kovačević i dodao da su uspeli da sačuvaju radna mesta uprkos krizi.

Exit festival je od osnivanja do danas domaćoj turističkoj privredi doneo više od 200 miliona evra, a sledećih 200 miliona se očekuje do 2030. godine, dok se vrednost promocije Srbije često navodi kao “neprocenjiva”.

  • Tatjana

    27.11.2020 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • Anna

    29.11.2020 #2 Author

    Nije smelo uopšte ni da se razmišlja o preseljenju Exita iz Novog Sada.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...