Investicija vredna 50 miliona evra

Fabrika Minth u Šapcu u aprilu započinje probnu proizvodnju

InvesticijeSrbijaVesti

4.1.2022 14:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fabrika Minth u Šapcu u aprilu započinje probnu proizvodnju Fabrika Minth u Šapcu u aprilu započinje probnu proizvodnju
Gradnja fabrike kineske kompanije Minth Automotive Europe u Šapcu, u Severozapadnoj industrijskoj zoni, trebalo bi da bude završena u aprilu, kada će započeti probnu... Fabrika Minth u Šapcu u aprilu započinje probnu proizvodnju

Gradnja fabrike kineske kompanije Minth Automotive Europe u Šapcu, u Severozapadnoj industrijskoj zoni, trebalo bi da bude završena u aprilu, kada će započeti probnu proizvodnju delova za najveće proizvođače automobila širom sveta.

U proizvodnom pogonu u Šapcu biće zaposleno 170 ljudi, potvrdio je Tanjugu gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i istakao da je to najveća investicija u gradu u poslednje dve decenije, vreda 50 miliona evra.

Pajić je potvrdio da je kineski investitor kupio još jednu parcelu od 10 hektara gde će zidati novu fabriku.

Gradonačelnik Šapca je istakao da Severozapadna industrijska zona dolaskom autoputa, brze saobraćajnice i novog mosta postaje top destinacija za, kako domaće, tako i strane investitore.

Grad Šabac ima dve industrijske zone, od kojih se Severozapadna prostire na 600 hektara i najveća je u Srbiji. U njoj trenutno posluje 35 kompanija.

Izgradnjom brze saobraćajnice prema Loznici i deonice autoputa Šabac – Ruma ona će postati najbrža veza sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, ali i Novim Sadom i Beogradom.

MINTH AUTOMOTIVE EUROPE DOO

REPUBLIKE SRPSKE 20 D, 15300 Loznica, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
522.877,15 (2020)
Broj zaposlenih:
38 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...