učešće je besplatno uz registraciju

FAO organizuje vebinar o mogućnostima izvoza hrane iz Srbije na Bliski istok

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

6.4.2022 12:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

FAO organizuje vebinar o mogućnostima izvoza hrane iz Srbije na Bliski istok FAO organizuje vebinar o mogućnostima izvoza hrane iz Srbije na Bliski istok
Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj 12. aprila, organizuju online vebinar posvećen izvozu svežeg voća i... FAO organizuje vebinar o mogućnostima izvoza hrane iz Srbije na Bliski istok

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj 12. aprila, organizuju online vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća iz Srbije na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Saudijske Arabije, najavio je u sredu FAO.

Vebinar se organizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije, koja smatra da je tržište Bliskog istoka šansa za izvoz srpske hrane, a u okviru projekta „Podrška diverzifikaciji izvoza poljoprivrednog i prehrambenog sektora Zapadnog Balkana i Istočne Evrope“, čiji je cilj pružanje podrške domaćim kompanijama u pristupu novim tržištima i jačanju konkurentnosti poljoprivrednog i prehrambenog sektora, prenosi Beta.

Vebinar je namenjen proizvođačima i izvoznicima svežeg voća i povrća iz regiona, koji žele da saznaju više o izvoznim mogućnostima i plasmanu na globalno značajnom i brzorastućem tržištu Bliskog istoka.

Stručnajci iz oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka će predstaviti sve aktuelne informacije u vezi tržišta hrane u UAE i Saudijskoj Arabiji: trendovima, perspektivama online prodaje, savete za dizajn i obeležavanje maloprodajnog pakovanja i upoznati ih sa ključnim koracima u procesu izvoza svežeg voća i povrća.

Učesnici će imati priliku i da postave pitanja i pokrenu diskusiju sa govornicima o svim izazovima i nedoumicama koje imaju prilikom planiranja izvoza voća i povrća na ovo tržište.

Istaknuto je da se tržišta UAE i Saudijske Arabije smatraju ne samo velikim uvoznicima hrane za sopstvene potrebe, imajući u vidu da 90 odsto hrane nabavljaju iz uvoza, već i ulaznim tržištima preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona.

Ukazano je i da se poslednjih godina, tržište Bliskog istoka suočava sa povećanom potražnjom za hranom iz uvoza usled značajnog porasta broja stanovnika, ograničenih lokalnih resursa, rasta BDP po glavi stanovnika, a time i kupovne moći, ali i promena u prehrambenim navikama i sve veći fokus potrošača ka zdravijoj ishrani.

Na vebinaru će biti predstavljen elektronski „Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka – UAE i Saudijska Arabija“, koji je izrađen u okviru projekta. Učešće na vebinaru je besplatno, uz registraciju.

  • VERA

    6.4.2022 #1 Author

    Odlična šansa za naše proizvođače hrane. Bliski istok je dobar potencijal za plasman naših proizvoda.

    Odgovori

  • GOCA BG

    6.4.2022 #2 Author

    Eto sirenje poslovanja i na Bliski istok…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...