Objavljen poziv za dostavljanje ponuda za izradu projektno-tehničke dokumentacije

FAP planira nove magacine, farbaru i peskaru

SrbijaVesti

19.3.2024 09:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

FAP planira nove magacine, farbaru i peskaru FAP planira nove magacine, farbaru i peskaru
FAP korporacija objavila je poziv za dostavljanje ponuda za izradu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova za izgradnju novih objekata u Pogonu 1 i rekonstrukciju... FAP planira nove magacine, farbaru i peskaru

FAP korporacija objavila je poziv za dostavljanje ponuda za izradu projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova za izgradnju novih objekata u Pogonu 1 i rekonstrukciju teretne kapije. Reč je o sadržajima na katastarskoj parceli 1524/3.

Predviđeni novi objekti su farbara i peskara (420 m² + 220 m²), nadstrešnica uz farbaru i peskaru (200 m²), magacin odlivaka i otkivaka (800 m²), magacin cevi i šipki (400 m²), linija za sečenje (200 m²), kao i magacin robe iz kooperacije (1.050 m²). Poslednji navedeni magacin je planiran na lokaciji hangara uz objekat starog preseraja, piše eKapija.

„Rekonstrukcija krova iznad ulazne kapije je potrebna zbog povećanja visine krova za nesmetan prolaz teretnih automobila, pa projektnom dokumentacijom treba dati rešenje podizanja dela krovne konstrukcije na veću visinu”, naglašeno je u dokumentaciji.

Kako sa ističe, novi objekti su planirani u sistemu čelične konstrukcije obložene termoizolacionim panelima.

Prilaz objektima biće postojeći prilaz industrijskom kompleksu Pogona 1 FAP-a, tj. na glavnu teretnu kapiju i sa direktnim izlazom na saobraćajnicu 29. oktobra. Kolski i pešački pristupi omogućeni su postojećim internim saobraćajnicama koje formiraju prsten oko novoprojektovanih objekata, tj. planirane su saobraćajnice širine od osam do devet metara koje omogućavaju pristup vatrogasnom vozilu i služe za manipulaciju (utovar i istovar robe).

Ponuda, između ostalog, treba da sadrži rok za izgradnju novih objekata, rok za rekonstrukciju teretne kapije, kao i cenu izgradnje svakog pojedinačnog objekta po sistemu „ključ u ruke“, sa izradom projektno tehničke dokumentacije.

Ponude se mogu dostaviti do 5. aprila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...