U NEvadi se ipak očekuje oko 10.000 ljudi na propratnoj manifestaciji

Festival Burning Man prelazi u virtuelnu stvarnost

KulturaLifestyleManifestacijeSvetU fokusuVestiZanimljivosti

7.9.2021 19:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Festival Burning Man prelazi u virtuelnu stvarnost Festival Burning Man prelazi u virtuelnu stvarnost
Čuveni američki festival u pustinji Burning Man od ove godine zbog pandemije prelazi na internet, omogućavajući posetiocima da lutaju pejzažima punim virtuelne umetnosti iz... Festival Burning Man prelazi u virtuelnu stvarnost

Čuveni američki festival u pustinji Burning Man od ove godine zbog pandemije prelazi na internet, omogućavajući posetiocima da lutaju pejzažima punim virtuelne umetnosti iz udobnosti sopstvenog doma, prenosi Futurism.

Ovo nije prvi put da se festival preselio na internet. Prošle godine je virtuelno izdanje trebalo sastaviti u rekordnom roku jer je pandemija tek počinjala. Kako piše Wall Street Journal, procenjuje se da je tada virtuelnom događaju prisustvovalo pola miliona ljudi, pet puta više nego što je prisustvovalo „analognom“ festivalu Burning Man 2019. godine.

Prisustvo ovogodišnjem festivalu je besplatno, a donacije su dobrodošle.

To je veliki pomak za mnoge posetioce ovog festivala, koji su spremni da putuju bez obzira na veliku udaljenost kako bi prisustvovali događaju, koji se održava u pustinji Nevade. Ovoga puta, sve što će morati da urade je da na glave stave svoje VR setove, kako bi u potpunosti uživali u čarima ovog festivala.

Veliko nepoznato

Sam događaj je nazvan „Virtual Burn“, a ovogodišnje teme festivala su „dekomodifikacija“, slobodno izražavanje i oslanjanje na sebe, pod zajedničkim imenom „Veliko nepoznato“, nagoveštaj naše neizvesne budućnosti usred globalne pandemije, koji će uključiti tradicionalno spaljivanje džinovske drvene konstrukcije, „čoveka koji gori“, simbola čitavog festivala. Prava konstrukcija će zaista biti spaljena u pustinji, ali će se taj čin prenositi i preko VR sistema.

Prema časopisu Billboard, u Nevadi će se u isto vreme okupiti posetioci u okviru nezvaničnog pratećeg događaja „Renegade Burn“, uprkos ovakvoj organizaciji. Pretpostavlja se da će ih biti oko 10.000.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...