Održivi projekti vredni 1,14 milijardi dolara

Filipinska korporacija San Miguel gradi dve elektrane sa gasnim turbinama

PoslovanjeSvetU fokusuVesti

14.3.2022 13:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Filipinska korporacija San Miguel gradi dve elektrane sa gasnim turbinama Filipinska korporacija San Miguel gradi dve elektrane sa gasnim turbinama
Korporacija San Miguel izgradiće dve nove elektrane na gas u centralnim Filipinima, vredne 60 milijardi pezosa (1,14 milijardi dolara), i tako postati najveći nacionalni... Filipinska korporacija San Miguel gradi dve elektrane sa gasnim turbinama

Korporacija San Miguel izgradiće dve nove elektrane na gas u centralnim Filipinima, vredne 60 milijardi pezosa (1,14 milijardi dolara), i tako postati najveći nacionalni konglomerat koji će prestati da koristi ugalj za proizvodnju električne energije.

Indirektna podružnica korporacije Prestige Power Resources sagradiće elektranu sa gasnim turbinama kombinovanog ciklusa od 600 megavata u regiji Lejte, vrednu 41,5 milijardi pezosa, dok Reliance Energy Development planira izgradnju elektrane sa kapacitetom od 300 megavata u regiji Negros za 18,5 milijardi pezosa, saopšteno je iz kompanije San Miguel u dokumentaciji podnesenoj berzi u ponedeljak.

Izgradnja dve elektrane počeće u trećem kvartalu ove godine, a komercijalna proizvodnja će biti pokrenuta 2025. godine, piše Bloomberg.

San Miguel, jedan od najvećih proizvođača električne energije na Filipinima, radi na povećavanju investicija u obnovljive izvore energije. Mesecima nakon objave da će iz planova za proširenje poslovanja biti isključeni projekti koji uključuju upotrebu uglja, kompanija očekuje da će ove godine imati na raspolaganju 690 megavata energije, proizvedene pomoću baterija.

Ministarstvo energije ove zemlje je krajem 2020. godine proglasilo moratorijum na pokretanje elektrana koje koriste ugalj, a jugoistočna azijska nacija sada traži načine da se prebaci na fleksibilnije snabdevanje energijom kako bi smanjila emisije štetnih gasova za 70 odsto do 2030. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...