vanredni sastanak uefe u petak ujutru

Finale Lige šampiona izmešta se iz Rusije?

LifestyleSvetVesti

24.2.2022 14:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Finale Lige šampiona izmešta se iz Rusije? Finale Lige šampiona izmešta se iz Rusije?
Nakon što je Rusija napala Ukrajinu, finale Lige šampiona ove sezone neće se igrati u Sankt Peterburgu, nezvanično saznaje Asociated press, prenosi Bloomberg. Vanredni... Finale Lige šampiona izmešta se iz Rusije?

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu, finale Lige šampiona ove sezone neće se igrati u Sankt Peterburgu, nezvanično saznaje Asociated press, prenosi Bloomberg.

Vanredni sastanak Izvršnog komiteta UEFA biće održan u petak, i tada će se razgovarati o geopolitičkoj krizi. Istovremeno zvaničnici bi trebalo da potvrde premeštanje utakmice zakazane za 28. maj iz Rusije, rekla je osoba upućena u ovaj proces.

UEFA je potvrdila da je sastanak zakazan za petak u devet sati.

„Prativši razvoj situacije između Rusije i Ukrajine u poslednja 24 sata, predsednik UEFA je odlučio da sazove vanredni sastanak Izvršnog komiteta, kako bi se procenila situacija i donele sve neophodne odluke“, saopštila je UEFA.

Britanska vlada i grupe navijača tražili su od UEFA da se ne igra utakmica u Sankt Peterburgu, gde ujedno stadion sponzoriše ruski državni energetski gigant Gazprom.

Ovog tragičnog dana, naše misli su sa svima u Ukrajini, našim prijateljima, kolegama, članovima i njihovim najmilijima“, tvitovala je grupa Fans Supporters Europe u četvrtak. „S obzirom na događaje koji se odvijaju, očekujemo skoro saopštenje UEFA o izmeštanju finala Lige šampiona“.

Ukrajinska Premijer liga obustavila je rad u četvrtak zbog odluke predsednika Vladimira Zelenskog da uvede vanredno stanje. Liga je bila na dvomesečnoj zimskoj pauzi i trebalo je da se nastavi u petak. Zbog celokupne situacije ne zna se kada će se liga nastaviti.

Međunarodni paraolimpijski komitet (IPC) saopštio je da je u kontaktu sa sportskim zvaničnicima u Ukrajini i Rusiji dok se njihovi timovi spremaju da krenu u Kinu na početak Paraolimpijskih igara sledeće nedelje.

„IPC je u dijalogu sa ukrajinskim i ruskim paraolimpijskim komitetom uoči Zimskih paraolimpijskih igara u Pekingu 2022.“, navodi se u saopštenju IPC-a.

„Kao politički neutralna organizacija, fokus IPC-a ostaje na predstojećim igrama, a ne na tekućoj situaciji.

  • Milovan94

    24.2.2022 #1 Author

    Rusija će sada biti zatvorena za sve.

    Odgovori

  • FLAME

    24.2.2022 #3 Author

    Zašto zaboga mešaju sport u stvari koje nemaju apsolutno veze sa istim.

    Odgovori

  • SANJA

    24.2.2022 #4 Author

    Cela situacija je zastrasujuca

    Odgovori

  • STRELAC

    24.2.2022 #5 Author

    Jos jednom vidimo da se politika mesa tamo gde joj mesto nije.Potpuno bespotrebno i neopravdano!

    Odgovori

  • ZVE84

    24.2.2022 #6 Author

    Ako se Rusija naljuti… Biće veselo!

    Odgovori

  • Lelica

    25.2.2022 #7 Author

    Kad se politika nije umešala u sve gde ne treba.

    Odgovori

  • DANIJELA

    27.2.2022 #8 Author

    Stvarno nije u redu. Do kada ce politika da se mesa u sve svere pa i u sport?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...