U prvoj rundi finansiranja prikupljeno 3,5 miliona dolara

Fintech kompanija OnePipe iz Nigerije izašla na berzu

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

24.11.2021 19:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fintech kompanija OnePipe iz Nigerije izašla na berzu Fintech kompanija OnePipe iz Nigerije izašla na berzu
Veliki igrači fintech pojavili su se prošle godine na tehnološkoj sceni u Africi, što je dalje uticalo na razvoj uslužnih delatnosti po uzoru na... Fintech kompanija OnePipe iz Nigerije izašla na berzu

Veliki igrači fintech pojavili su se prošle godine na tehnološkoj sceni u Africi, što je dalje uticalo na razvoj uslužnih delatnosti po uzoru na kompaniju Plaid.

Sada je situacija takva da su investitori koji ulažu u rizični kapital posebno su zainteresovani za ovo tržište, pa podižu veliki broj rundi finansiranja serije A, piše Techcrunch.

Fintech kompanija OnePipe iz Nigerije, koja se bavi programskim interfejsom aplikacija (API), izašla je na berzu, prikupivši tako 3,5 miliona dolara, čime je udvostručila svoju inicijalnu finansijsku ponudu.

Afrička firma VC Atlantica Ventures jedna je od glavnih investitora kompanije OnePipe. Prošle godine ona je uložila 950.000 dolara još pre prve runde finansiranja, a sada joj se pridružuju i Tribe Capital i V&R Associates.

Novi investitori su i Canaan Partners, Saison Capital, Norrsken i Two Culture Cap. Izlazni investitori Chris Adelsbach, Techstars, Ingressive Capital, Acquity, P1, Raba i DFS Lab ispratili su nove ulagače, a pojavilo se i nekoliko anđela investitora.

Prvobitni plan igre kompanije OnePipe je bio da kreira API izlaz koji povezuje banke i fintech firme pod uniformisanim standardom, što je potez koji bi dozvolio kompaniji da obavlja osnovne bankarske usluge.

Ipak, nakon nekoliko sklopljenih ugovora sa različitim bankama, OnePipe je odlučila da se povuče i priključi svetu integrisanih finansija.

U sistemima otvorenog bankarstva i prikupljanja podataka kompanija mora da sarađuje sa gotovo svakom bankom u zemlji u kojoj posluje, ali za firme koje nude integrisano finansiranje to ne mora biti slučaj. Upravo zato OnePipe trenutno sarađuje samo sa šest banaka.

Upravljajući API infrastrukturom umesto ovih banaka i pomažući im da je unovče, OnePipe radi sa institucijama koje se ne bave finansijama i nudi im niz finansijskih usluga poput kreditiranja, računovodstva i isplata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...