Domaće serije na međunarodnom tržištu

Firefly otvara kancelariju u Londonu

KulturaLifestyleSrbijaSvetVesti

23.9.2021 14:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Firefly otvara kancelariju u Londonu Firefly otvara kancelariju u Londonu
Perspektivna reklamna i TV agencija iz Beograda Firefly Productions, osnovana 2018. godine, otvara kancelariju u Londonu. Rukovodilac novog ogranka kompanije je nekadašnja izvršna direktorka... Firefly otvara kancelariju u Londonu

Perspektivna reklamna i TV agencija iz Beograda Firefly Productions, osnovana 2018. godine, otvara kancelariju u Londonu.

Rukovodilac novog ogranka kompanije je nekadašnja izvršna direktorka BBC-ja Kejt Snel (Kate Snell), poznata i kao autorka knjige “Princeza Dajana” (“Princess Diana”) koja je kasnije adaptirana u film u kome princezu igra britanska glumica Naomi Vots (Naomi Watts). Snel će u novoj kompaniji preuzeti ulogu kreativnog direktora, a pridružiće joj se i Andreas Lemos, koji će rukovoditi kofinansiranjem i globalnim distribucijom, piše ekskluzivno Hollywood Reporter.

Osim poslovnog prostora u Londonu, iz kompanije Firefly otkrivaju i niz predstojećih filmskih i TV projekata, među kojima je prva horor-triler serija od deset epizoda “Crna svadba” iz Srbije. Ova serija je nedavno dobila i zeleno svetlo za snimanje druge sezone, neposredno pred njeno premijerno prikazivanje zakazano za oktobar.

U međuvremenu, očekuje se i premijera serije “Deca zla”, misterije bazirane na istoimenom romanu sudije Miodraga Majića, koja prati problematičnog i talentovanog mladog advokata dok pokušava da rasvetli ubistvo poznatog političara. Osim toga, u pripremi je i tinejdž misterija Blok 27, čija se radnja fokusira na otkrivanje tajni dobro čuvanih u prošlosti srpske prestonice.

Tu je i “Supernova” naučnofantastična serija o mladom paru koji igrom slučaja dospeva u paralelni univerzum, i  komična novogodišnja mini-serija o porodičnim vezama “Druga prilika”.

Ranije najavljivana kriminalistička drama “Tajkun” će takođe dobiti drugu sezonu, dok se za izuzetno uspešni “Klan” već snimaju i druga i treća sezona. Njima se pridružuje i noar triler “Močvara”, za koji se snima druga sezona. “Porodica”, klaustrofobična drama koja pruža uvid u poslednja tri dana vlasti nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Milioševića, dobila je dozvole za emitovanje u Australiji i Severnoj Americi.

Nova kancelarija u Londonu priprema se za internacionalni koprodukciju “Konstantinovog raskršća” na engleskom jeziku, natprirodni triler baziran na istoimenom internacionalnom bestseleru. Setovi se postavljaju i za domaću produkciju, koja je zakazana za jesen 2022. godine. Snel i Lemos traže sufinansiranje za englesku verziju koje će biti usmereno na postojeće setove. Kada su u pitanju drugi projekti na engleskom, zakazana je serija „My Big Gay Greek Life“, kako se kaže, priča o porodici i identitetu.

Što se tiče filmskih projekata, Firefly priprema i romantičnu komediju „Second Wind“, koja govori o nezaposlenom dirigentu čiji je zadatak da okupi mali orkestar iz zabačenih krajeva Evrope kako bi nastupili na muzičkom festivalu u Veneciji.

U saopštenju za javnost, Snel i Lemos su naveli da su uzbuđeni što su u prilici da predstave tržištu raznovrsnu ponudu kako završenih projekata i koprodukcija i da jedva čekaju da učestvuju u uspehu kompanije Firefly International.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...