Uslov da računi korisnika nisu blokirani

Fond za razvoj odobrio reprogram kredita za turizam

BiznisSrbijaTurizamVesti

9.4.2021 15:01 Autor: Marija Jovanović 1

Fond za razvoj odobrio reprogram kredita za turizam Fond za razvoj odobrio reprogram kredita za turizam
Fond za razvoj Srbije odobrio je reprogramiranje obaveza na 24 meseca korisnicima kredita dobijenih za podsticanje kvaliteta turističke ponude. Reprogramiranje je odobreno za kredite... Fond za razvoj odobrio reprogram kredita za turizam

Fond za razvoj Srbije odobrio je reprogramiranje obaveza na 24 meseca korisnicima kredita dobijenih za podsticanje kvaliteta turističke ponude.

Reprogramiranje je odobreno za kredite dodeljene po osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja kreditnih sredstava za podsticanje kvaliteta turističke ponude, navodi se u odluci Upravnog odbora Fonda.

Korisnik, da bi dobio reprogram, Ministarstvu turizma mora da dokumentuje namensko trošenje kreditnih sredstava. Reprogram obuhvata dospele, a neizmirene i nedospele obaveze, a odobravaće se na osnovu aneksa ugovora korisnika sa Ministarstvom turizma.

Uslov je da računi korisnika kredita nisu blokirani u momentu donošenja odluke o reprogramu, te da nemaju više od dva dospela a ne izmirena kreditna anuiteta.

Ovakvu odluku Fond za razvoj doneo je imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se našao sektor turizma usled pandemije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...