Čuveni američki proizvođač najavljuje investiciju od 300 miliona dolara

Ford namerava da pravi električna vozila u Rumuniji

AutomobiliInvesticijeLifestyleNovacRegionVesti

1.5.2021 14:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ford namerava da pravi električna vozila u Rumuniji Ford namerava da pravi električna vozila u Rumuniji
Američki Ford je u okviru elektrifikacije auto-industrije primoran da ulaže u proizvodne kapacitete. Posebno je to uočljivo u komercijalnom programu, koji su u Fordu... Ford namerava da pravi električna vozila u Rumuniji

Američki Ford je u okviru elektrifikacije auto-industrije primoran da ulaže u proizvodne kapacitete. Posebno je to uočljivo u komercijalnom programu, koji su u Fordu odlučili do 2024. većim delom da elektrifikuju. Naime, očekuju da će dve trećine prodaje u komercijalnom programu činiti upravo plug-in hibridi i električne verzije, piše hrvatski portal Index.hr.

Ford će zato u svoje proizvodne kapacitete u Krajovi u Rumuniji uložiti dodatnih 300 miliona dolara, a sve kako bi se pripremio za lansiranje potpuno novog modela. Taj bi model na tržište trebalo da stigne 2023. godine, a godinu kasnije stiže i električna verzija. Time će to postati treća Fordova fabrika sposobna za proizvodnju električnih modela. Pre su to postale fabrike u Nemačkoj i Turskoj.

Kako podseća portal Index.hr, od 2008. godine, kad je Ford postao vlasnik fabrike u Rumuniji, u njenu modernizaciju i proširenje je uloženo čak dve milijarde dolara. Samo u poslednjih nekoliko godina je instalirano preko 600 robota, koji olakšavaju proizvodne aktivnosti za 6.000 radnika. U toj fabrici se, između ostalih, proizvodi i nova „puma“, tržišno vrlo uspešan model.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...