U sklopu "deinvestiranja i jačanja osnovnih delatnosti poslovanja"

Fortenova grupa prodala Polikliniku Aviva

InvesticijeNovacRegionVesti

15.9.2021 10:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fortenova grupa prodala Polikliniku Aviva Fortenova grupa prodala Polikliniku Aviva
Fortenova grupa je zaključila prodaju Poliklinike Aviva, jedne od vodećih hrvatskih poliklinika, investicionom društvu Provectus Capital Partners (PCP). Poliklinika Aviva ima više od 40.000... Fortenova grupa prodala Polikliniku Aviva

Fortenova grupa je zaključila prodaju Poliklinike Aviva, jedne od vodećih hrvatskih poliklinika, investicionom društvu Provectus Capital Partners (PCP).

Poliklinika Aviva ima više od 40.000 korisnika u područjima prevencije, dijagnostike, lečenja i rehabilitacije, a sa više od 40 godina tradicije, jedna je od najvećih privatnih poliklinika u Hrvatskoj.

Provectus Capital Partners je investiciono društvo usmereno na tržišta jugoistočne Evrope koje je Polikliniku Aviva preuzelo putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Poliklinika Aviva je treća investicija koju je PCP ostvario u Hrvatskoj, stoji u zvaničnom saopštenju povodom obavljene transakcije.

PCP će nastaviti da investira u rast poslovanja Avive, koja će zauzeti centralnu poziciju u daljim planovima društva u smeru ukrupnjavanja privatnog zdravstvenog sektora u Hrvatskoj. ”Privatni zdravstveni sektor u Hrvatskoj ima značajan potencijal rasta u narednim godinama, a akvizicijom Avive smo stekli kvalitetnu poziciju i ključan ‘know how’ za nastavak naših investicija u cilju konsolidacije zdravstvenog sektora”, izjavio je Igor Čičak, predsednik uprave i glavni partner u PCP.

Poliklinika Aviva

Nemetova 2, 10000 Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
4.473.677,29 (2020)
Broj zaposlenih:
86 (2020)

“Ovom transakcijom Fortenova grupa uspešno privodi kraju celi proces deinvestiranja dela kompanija koje nisu u funkciji naših osnovnih delatnosti. Vrlo smo zadovoljni ukupnom realizacijom ovog projekta, jer smo za sve naše kompanije iz pratećih delatnosti našli kvalitetne partnere koji će razvijati njihovo buduće poslovanje. Istovremeno, Fortenova grupi će to omogućiti stvaranje fokusiranog portfelja i jačanje kapitalne strukture”, izjavio je Fabris Petruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...