Dan pauze u imunizaciji stanovništva

(FOTO) Dezinfikovani punktovi za vakcinaciju u Srbiji

LifestyleSrbijaVestiZdravlje

31.1.2021 12:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

(FOTO) Dezinfikovani punktovi za vakcinaciju u Srbiji (FOTO) Dezinfikovani punktovi za vakcinaciju u Srbiji
Posle dve sedmice vakcinacije protiv korona virusa u Srbiji je u nedelju 31. januara dan pauze, kako bi se obavila dezifekcija svih prostorija u... (FOTO) Dezinfikovani punktovi za vakcinaciju u Srbiji

Posle dve sedmice vakcinacije protiv korona virusa u Srbiji je u nedelju 31. januara dan pauze, kako bi se obavila dezifekcija svih prostorija u kojima se vršila imunizacija.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević obišli su ekipe Zavoda za biocide koji su dezinfikovali hale 3 i 11 Beogradskog sajma, i najavili da se od ponedeljka nastavlja masovna vakcinacija stanovništva.

Foto: Beograd.rs

„Na ovom mestu je u protekle dve sedmice prošlo više od 50.000 ljudi, uključujući volontere i zdravstvene radnike. Iz tog razloga se danas dezinfikuju svi objekti gde se obavlja imunizacija stanovništa“, naveo je Nikodijević.

Vesić je istakao da će ekipe Zavoda za biocide danas obaviti dezinfekciju svih domova zdravlja gde se vrši iminuzacija stanovništva. On je precizirao da je samo na Beogradskom sajmu u protekle dve nedelje vakcinisano skoro 45.000 građana, i najavio početak revakcinacije od 8. februara.

Foto: Beograd.rs

Pojedini građani su već primili revakcinu, ali masovno primanje druge doze cepiva protiv korone počinje u februaru i tada se očekuje mnogo više ljudi na punktovima za imunizaciju.

U Srbiji je do sada vakcinisano 438.000 ljudi, saopštila je premijerka Ana Brnabić i navela da je naša zemlja po stopi vakcinacije apsolutno prva u regionu i druga u Evropi.

Biće dovoljno doza i za revakcinaciju, rekla je Brnabić i istakla da se prilikom dolaska svakog kontigenta vakcina, odmah jedna polovina odvaja “sa strane”, da bi bilo dovoljno doza za revakcinaciju.

Foto: Beograd.rs

Agencija za lekove u Srbiji odobrila je upotrebu tri vakcine koje građani mogu da izaberu – Pfizer/BioNTech, kinesku Sinopharm i rusku Sputnjik V.

Govoreći o vakcinaciji u Srbiji Brnabić je rekla da je po procentu vakcinacije najviše imunizovanih u Raškoj, zatim Kuršumliji, dok je Beograd na 21. mestu među lokalnim samoupravama.

Od početka epidemije u Srbiji je od posledica korona virusa preminulo 4.000 pacijenata, dok je registrovano ukupno 393.897 potvrđenih slučajeva Covid-19, a testirano je ukupno 2.609.580 osoba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...