(FOTO) PROGLAŠENA TRODNEVNA NACIONALNA ŽALOST U AUSTRIJI U Terorističkom napadu poginule četiri osobe, najmanje 17 povređeno

EUVesti

3.11.2020 10:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

(FOTO) PROGLAŠENA TRODNEVNA NACIONALNA ŽALOST U AUSTRIJI U Terorističkom napadu poginule četiri osobe, najmanje 17 povređeno (FOTO) PROGLAŠENA TRODNEVNA NACIONALNA ŽALOST U AUSTRIJI U Terorističkom napadu poginule četiri osobe, najmanje 17 povređeno
U terorističkom napadu koji se u ponedeljak uveče dogodio u Beču ubijene su četiri osobe i napadač, dok je najmanje 17 povređeno, od čega... (FOTO) PROGLAŠENA TRODNEVNA NACIONALNA ŽALOST U AUSTRIJI U Terorističkom napadu poginule četiri osobe, najmanje 17 povređeno

U terorističkom napadu koji se u ponedeljak uveče dogodio u Beču ubijene su četiri osobe i napadač, dok je najmanje 17 povređeno, od čega je njih sedmoro sa teškim povredama i nalaze se u kritičnom su stanju, opasnom po život, saopštilo je Udruženje bečkih bolnica.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer potvrdio u utorak da je napadač koji je izvršio teroristički napad u centru Beča poreklom iz Severne Makedonije.

Foto: Tanjug/ Ronald Zak

Nehamer je rekao da je napadač, kojeg je ubila policija, bio star 20 godina, da je makedonskog porekla i da je bio osuđen za terorističko udruživanje.

Austrijska vlada proglasila je trodnevnu nacionalnu žalost zbog terorističkog napada.

Foto: Tanjug/ Ronald Zak

Jutros su na svim državnim institucijama sve zastave spuštene na pola koplja, i u tom položaju, prema odluci vlade, ostaju do petka. Pored toga, u podne biti održan minut ćutanja za sve žrtve. I u školama, na početku nastave, u sredu će, prema odluci vlade, biti održano sećanje na žrtve napada.

„Austrija je bila, ostala i uvek će biti nacija šarolikosti, dijaloga i međusobnog poštovanja, zbog čega su nas događaji od 2.novembra teško pogodili“, navodi se u odluci vlade.

Foto: Tanjug/ Ronald Zak

Teroristički napad vlada je okarakterisala „napadom na slobodu i demokratiju“.

Pucnjava u glavnom gradu Austrije, za koju je kancelar Sebastijan Kurc rekao da je definitivno teroristički napad, najteži je teroristički akt u poslednjih nekoliko godina u toj zemlji.

Foto: Tanjug/ Ronald Zak

Sve svetske i evropske zemlje, uključujući i Srbiju, uputile su izraze saučešća porodicama tragično nastradalih u terorističkom napadu u Beču i ponudili Austriji pomoć u borbi protiv terorizma.

Tagovi
AUSTRIJA
  • Tina

    5.11.2020 #1 Author

    Da li je to stvarno organizovan teroristicki napad ili suluda ideja pojedinaca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...