(FOTO) SRBIJA U REPUBLIKU SRPSKU ULOŽILA 59 MILIONA EVRA U planu zajednička izgradnja aerodroma i hidroeletrane

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacRegionSrbijaVesti

13.11.2020 21:24 Autor: Marija Jovanović 0

(FOTO) SRBIJA U REPUBLIKU SRPSKU ULOŽILA 59 MILIONA EVRA U planu zajednička izgradnja aerodroma i hidroeletrane (FOTO) SRBIJA U REPUBLIKU SRPSKU ULOŽILA 59 MILIONA EVRA U planu zajednička izgradnja aerodroma i hidroeletrane
Srbija je od 2014. godine uložila 59 miliona evra u različite projekte u Republici Srpskoj, izjavila je u Banjaluci premijerka Ana Brnabić i dodala... (FOTO) SRBIJA U REPUBLIKU SRPSKU ULOŽILA 59 MILIONA EVRA U planu zajednička izgradnja aerodroma i hidroeletrane

Srbija je od 2014. godine uložila 59 miliona evra u različite projekte u Republici Srpskoj, izjavila je u Banjaluci premijerka Ana Brnabić i dodala da je rebalansom budžeta za 2020. godinu, koji je u četvrtak usvojen u Skupštini Srbije, za aerodrom u Trebinju izdvojeno oko 30 miliona evra.

Kako je poručila Brnabić, tek će se u 2021. godini videti šta znači kada Srbija i Republika Srpska rade zajedno, navodeći da će se graditi aerodrom Trebinje, odakle se prvi letovi očekuju 2022. godine, ali i zajednička hidroelektrana Buk Bijela.

Foto: Tanjug

Premijerka je prisustvovala i otvaranju tronamenskog objekta u banjalučkom naselju Petrićevac čiju je izgradnju pomogla Vlada Srbije. U tom objektu biće smešteni ambulanta, vrtić i mesna zajednica.

„Ovo je drugi vrtić koji otvaramo i to je najbolja investicija u budućnost. Drago mi je kad možemo da pomognemo, daćemo sve od sebe da u budućnosti imamo nove projekte”, kazala je Brnabić i dodala da Srbiji ide ekonomski dobro i da je politički stabilna.

Foto: Tanjug

„To vam govorim jer jaka Srbija znači jaku Republiku Srpsku. Dobri rezultati Srbije znače i bolji kvalitet života svih vas u Republici Srpskoj. Ponosna sam kada možemo da pomognemo i pokažemo koliko nam je stalo do RS“, poručila je premijerka Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...