Dizajneri Alstoma predstavili modele vagona srpskoj delegaciji u Parizu

(FOTO/VIDEO) Građani biraju izgled beogradskog metroa

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

2.2.2021 19:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

(FOTO/VIDEO) Građani biraju izgled beogradskog metroa (FOTO/VIDEO) Građani biraju izgled beogradskog metroa
Beograđani će uskoro moći da biraju tri od šest ponuđenih rešenja francuskih stručnjaka za vagone budućeg gradskog metroa. Ministar finansija Srbije Siniša Mali objavio... (FOTO/VIDEO) Građani biraju izgled beogradskog metroa

Beograđani će uskoro moći da biraju tri od šest ponuđenih rešenja francuskih stručnjaka za vagone budućeg gradskog metroa.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali objavio je na svom Instagram profilu video zapis i fotografije modela metro vozova i pozvao građane da izaberu onaj koji im se najviše dopada.

Dizajneri kompanije Alstom, koja je partner na projektu izgradnje beogradskog metroa, predstavili su srpskoj delegaciji koja boravi u Parizu šest modela alternativnog dizajna vagona za Beogradski metro, napisao je Mali.

Ministar finansija je novinarima u Parizu rekao da je srpska delegacija imala priliku da sagleda sve prednosti i nedostake dizajna vagona, dodajući da će građani Beograda i Srbije dati svoj glas onom dizajnu koji će pobediti i koji će na kraju biti implementiran u projekat Beogradskog metroa.

Od ponuđenih šest modela vagona beogradskog metroa izabrana su četiri.

„Koji vam se najviše dopada?“, napisao je Mali na svom Instagramu.

U delegaciji su pored ministra finasija Siniše Malog, i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor „Beogradskog metroa i voza“ Stanko Kantar.

Početak radova na izgradnji metroa planiran je za kraj 2021. godine, kao i paralelna gradnja prve dve linije metroa. Tokom godine će svi građani Srbije i Beograda biti u mogućnosti da odluče o modelu vagona koji će Beograđane voziti na prvoj liniji metroa.

Prema najavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića prva linija beogradskog metroa krenuće krajem 2027. ili početkom 2028. godine.

Delegacija Srbije boravi od ponedeljka u trodnevnoj poseti Parizu, a glavna tema je beogradski metro, kao i druga značajna ekonomska pitanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...