(FOTO/VIDEO) NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU I ZVANIČNO POČELA DA RADI Predsednik Srbije prisustvovao svečanosti na Zlatiboru

IzdvajamoSrbijaVesti

14.1.2021 13:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

(FOTO/VIDEO) NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU I ZVANIČNO POČELA DA RADI Predsednik Srbije prisustvovao svečanosti na Zlatiboru (FOTO/VIDEO) NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU I ZVANIČNO POČELA DA RADI Predsednik Srbije prisustvovao svečanosti na Zlatiboru
Panoramska gondola na Zlatiboru, najduža tog tipa u svetu, svečano je otvorena u četvrtak, iako je od ponedeljka 11. januara počela da prevozi putnike.... (FOTO/VIDEO) NAJDUŽA GONDOLA NA SVETU I ZVANIČNO POČELA DA RADI Predsednik Srbije prisustvovao svečanosti na Zlatiboru

Panoramska gondola na Zlatiboru, najduža tog tipa u svetu, svečano je otvorena u četvrtak, iako je od ponedeljka 11. januara počela da prevozi putnike.

Potpredsednik francuske kompanije Poma Kristijan Buvije kazao je da mu je zadovoljstvo što prisustvuje otvaranju i zahvalio se svima.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama. Drago mi je što je oprema francuske kompanije danas ovde. Veliko zadovoljstvo mi je što sam bio jedan od bitnih učesnika na ovom projektu. Zlatna (gold) gondola je danas najduža na svetu“, rekao je Buvije.

Buvije je Milanu Stamatoviću, predsedniku opštine Čajetina, uručio trofej kao dokaz zahvalnosti i poverenja.

Foto: Printscreen youtube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao svečanosti puštanja u rad gondole na Zlatiboru, rekao je da nije došao zbog razgovora političkih partija, već da podrži važan projekat.

„Kao predsednik se radujem svemu dobrom. Od mene nećete čuti da je gondola loša jer je neko drugi pravio. Ponosan sam na nju i pomoći ćemo koliko možemo bez obzira ko je na vlasti. Došao sam da čestitam onima koji su to uradili veliku stvar za Srbiju“, rekao je Vučić.

Foto: Printscreen youtube

Predsednik je najavio još novih investicija koje će olakšati život ljudima. Kaže da se veliki novac ulaže u Zlatibor i Vrnjačku Banju i dodao da se nada da ovo neće biti jedina nova gondola u Srbiji.

„Želim da se zahvalim i čestitam svima koji su na ovome radili. Nema nikakve sumnje da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zlatibora, put do Ponikve, i da vidimo kako i na koji način da Zlatibor približimo Beogradu“, rekao je Vučić i dodao da je velika trka između Vrnjačke banje i Zlatibora oko turista.

On je još jednom čestitao opštini Čajetina na ovakvom uspehu i najavio da se danas otvara gondola i na Kopaoniku. Predsednik Vučić se nakon obraćanja provozao u gondoli, novoj turističkoj atrakciji.

Inače, panoramska gondola na Zlatiboru je najduža na svetu, a vožnja trasom dugom devet kilometara traje oko 25 minuta u jednom smeru.

Gondola će raditi tokom zime od 8.30 do 15 sati, a cena vožnje od Zlatibora do Tornika iznosi 1.000 dinara u oba smera za odrasle i 550 dinara za decu.

Izgradnja gondole koštala je opštinu Čajetina 13 miliona evra, a radovi su započeti pre pet godina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...