(FOTO/VIDEO) ONLINE PRENOS PREDSTAVE „KAD SU CVETALE TIKLE“ Biković u glavnoj ulozi

KulturaLifestyleSrbijaVesti

24.12.2020 12:31 Autor: Julijana Vincan 0

(FOTO/VIDEO) ONLINE PRENOS PREDSTAVE „KAD SU CVETALE TIKLE“ Biković u glavnoj ulozi (FOTO/VIDEO) ONLINE PRENOS PREDSTAVE „KAD SU CVETALE TIKLE“ Biković u glavnoj ulozi
Izvođenje predstave „Kad su cvetale tikve“ nastale po delu Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića na sceni Beogradskog dramskog pozorišta biće prenošeno uživo putem... (FOTO/VIDEO) ONLINE PRENOS PREDSTAVE „KAD SU CVETALE TIKLE“ Biković u glavnoj ulozi

Izvođenje predstave „Kad su cvetale tikve“ nastale po delu Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića na sceni Beogradskog dramskog pozorišta biće prenošeno uživo putem interneta 24. decembra od 18 sati.

Biće to premijerno prenošenje izvođenja jedne predstave preko interneta u Srbiji. Kupovina ulaznica, tačnije, pristupa praćenju prenosa, organizovana je online.

„Pozorišni hit za koji je uvek tražena karta više na ovaj specifičan način biće dostupan milionskoj publici širom sveta a prevod dijaloga glumaca biće titlovan na srpski i ruski jezik“, kažu u BDP.

Miloš Biković, jedan od glavnih protagonista predstave, za Tanjug je kazao da je izuzetno zadovoljan idejom da bude prenošena predstava koja ga je formirala kao glumca.

„Predstavu igramo već sedam godina i svaki put pronalazim nove slojeve značenja i otkrivam koliko je Dragoslav Mihailović veliki pisac. Kako se godinama razvija moja percepcija te predstave, tako se, čini mi se, menja moj pogled na svet“, izjavio je Biković.

Pozorišna scena
Foto: BDP

Online izvođenje kao najava Svetskog prvenstva u boksu

Prenos predstave se realizuje u saradnji Beogradskog dramskog pozorišta, Arhangel studija, Bokserskog saveza Srbije, Federacije boksa Rusije i tickets.rs, kao svojevrsna najava Svetskog prvenstva u boksu, koje će sledeće godine biti održano u Beogradu.

Boks je jedna od dominantnih tema predstave, jer je glavni lik bokser Ljuba Vrapče, kojeg tumači Miloš Biković. Tim povodom, Biković je uručio stipendije Bokserskog sveza Sari Ćirković i Veljku Gligoriću u Beogradskom dramskom pozorištu.

Milos Bikovic u predstavi
Foto: Dragana Udovičić / BDP

Sara Ćirković je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u boksu, a Veljko Gligorić je seniorski reprezantativac u boksu.

„Velika je stvar što nas na najlepši način predstavljaju u svetu i svi smo veoma ponosni na vredne sportiste koje imamo“, istakao je Biković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...