(FOTO/VIDEO) PRVA DIGITALNA MODNA MANIFESTACIJA U REGIONU Zavirite u jedinstven događaj u jugoističnoj Evropi

LifestyleSrbijaVesti

7.11.2020 14:11 Autor: Julijana Vincan 0

(FOTO/VIDEO) PRVA DIGITALNA MODNA MANIFESTACIJA U REGIONU Zavirite u jedinstven događaj u jugoističnoj Evropi (FOTO/VIDEO) PRVA DIGITALNA MODNA MANIFESTACIJA U REGIONU Zavirite u jedinstven događaj u jugoističnoj Evropi
Belgrade Fashion Week prvo je dešavanje ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, ali i pionir u realizaciji koncepta hibridnih događaja koji se realizuju i live... (FOTO/VIDEO) PRVA DIGITALNA MODNA MANIFESTACIJA U REGIONU Zavirite u jedinstven događaj u jugoističnoj Evropi

Belgrade Fashion Week prvo je dešavanje ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, ali i pionir u realizaciji koncepta hibridnih događaja koji se realizuju i live i online.

Digitalni kanali BFW – sajt, Facebook, Instagram, Youtube, kao i određeni portali, pružili su mogućnost mnogo većem broju modne publike da prati manifestaciju uživo. Kako kažu organizatori, „privilegija“ prvog reda sada je dostupna svima.

Prvo digitalno izdanje Perwoll Fashion Week otvoreno je u petak, 30. oktobra emitovanjem specijalnog video materijala pod simboličnim nazivom Opening Act.

„Na ovaj način najavljen je sadržaj projekta u okviru kojeg su se do 7. novembra emitovali različiti video formati dizajnerskih revija, održale društveno odgovorne akcije i paneli i promovisali najmlađi talenti iz sveta mode“, rečeno je iz BFW.

Perwoll Fashion Week Digital
Foto: Sky Photography

Zatim je otvorena izložba fotografija RISE UP Nemanje Vojinovića, poznatijeg kao Sky Photography.

„Nemanja je pobednik konkursa BFW Instashot na prethodnomFashion Week i ovom pobedničkom izložbom nastavlja se promovisanje mladih umetnika, što je jedan od glavnih ciljeva projekta“, objašnjavaju organizatori BFW.  Izložbenu  postavku je moguće pogledati u galeriji Ozon u okviru  Dorćol Paltza  do 3. novembra.

Usledilo je emitovanje specijalnog filma o projektu Beli dan u kom je nematerijalno kulturno nasleđe inspiracija, a koji se pokazao i kao odličan primer kulturne diplomatije.

„Nakon nastupa u Galeriji Progres na prethodnom Fashion Week i izložbe u Parizu u Kulturnom centru Srbije, projekat je dobio i nagradu za najbolji tim-projekat na Ljubljanskom mesecu dizajna u okviru ceremonije BIG SEE AWARD 2020“, kažu organizatori.

U projektu učestvuju višestruko nagrađivane modne dizajnerke Sonja Krstić, Aleksandra Lalić, Nevena Ivanović, Ana Trošić Trajković, baveći se interpretacijom nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije kroz savremeni modni umetnički izraz.

Radovi pomenutih dizajnerki izloženi su u izlozima Francuskog instituta u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Izuzetne revije u doba korone

Organizatori ističu da je Perwoll Fashion Week Digital pokazao da vredni i kreativni ljudi rade svoj posao pružajući maksimum uprkos situaciji i pandemiji. Naglasili su da je promocija autorskog dizajna i podrška malim preduzetnicima vrlo važan segment svakog BFW.

„Dragana Ognjenović otvorila je prvi  Belgrade Fashion Week, a sada je i deo  ovog, na neki način istorijskog, prvog digitalnog izdanja, na kojem je prikazala najnoviju kolekciju garderobe upotpunjenu aksesoarima koje je takođe Dragana kreirala“, naglašavaju iz BFW.

Budislava Keković inspirisana je gravitacionim talasom koji opisuje Ajnštajnova teorija opšte relativnosti, prikazala je kolekciju Nabori u prostorno-vremenskoj tkanini / Ripples in the fabric of space-time.

„U novoj kolekciji GET UP, Jasmina Vujović predstavila je otelotvorenu ideju žene koja je prirodna, nežna, suptilna, a u isto vreme snažna, istrajna, neoboriva. Spoj ženstvenosti i borbenosti koji pokreće iznutra, oživljen je pomoću svile, brokata i metala“, opisuju rad jedne modne kreatorke organizatori događaja.

Dodaju da je vesela kolekcija snažnog kolorita „Candy Shop“, Martini Vesto by Boško, u potpunosti opravdala svoj naziv i zasladila drugi modni dan.

„Publika je uživala u dinamičnoj prezentaciji kolekcije pune printa, a obožavaoci Boškove kreativnosti dobili su adekvatnu dozu radosti i zadovoljstva“, opisuju iz BFW.

Borba za budućnost – Perwoll Fashion Week Digital

Odgovorno ponašanje prema sebi, prema sredini u kojoj živimo i podrška mladima obeležili su drugo revijsko veče Perwoll Fashion Week Digital.

Belgrade Fashion Week u saradnji sa Udruženjem žena obolelih od kancera dojke i ovaj put se uključio u aktivnosti u okviru projekta „Jači od straha“, koji ima za cilj da poruke ohrabrenja stignu do onih koji se bore sa kancerom.

„Specijalno za akciju „Poslušaj“, u cilju plasiranja važnih poruka što širem auditorijumu, u kampanju su se uključile i poznate dame – Mirjana Karanović, Duška Jovanić, Marija Bergam, Lena Bogdanović, Marija Ratković i one su nosile modele na posebno osmišljenoj reviji koju su pripremili priznati domaći dizajneri Valentina Obradović, Igor Todorović, Daniela Glišić, Svetlana Jaćović, Vesna Kracanović, Tijana Milutinović i Sonja Jocić“, naglašavaju organizatori.

Predrag Đuknić predstavio je kolekciju Ogledalo koja pokazuje ono što jesmo.

„Svaka žena je savršena na jedinstven način. U pitanju je kolekcija koja ističe lepotu žene, ženstvenosti i veliča snagu žene. Isticanje minimalizma i svedenosti forme kroz neobarokni koncept nosivog luksuza“, ističu iz BFW.

Kolekciju  Sisters Code Atelier & Dana Light X Kamije prate Maya Milano Jewellery – inovativni i kreativno izrađen nakit od italijanskog srebra i IPSA Jewelry by top model Alexandra Egorova, koja kreira minimalistički nakit od perli i dragog kamenja za sve prilike, Bianco bags – moderne torbe izrađene od najkvalitetnijih materijala.

„Poznata novinarka i pisac Duška Jovanić nosila je model na pisti, a njen lični stil donekle je bio i inspiracija za dizajnere“, ističu organizatori.

Svoje kolekcije predstavili su i Ivana Vorguca, Marija Handmade, Ana Trošić Trajković.

Pre same revije Trošić Trajković, emitovan je film u kom se pojavljuju aktivistkinje koje su inspiracija za prikazanu kolekciju Game Changer all season.

Melanija Vasić pobednica modne edukacije

„Podrška mladima realizovana je kroz organizaciju konkursa za talentovane, mlade modne dizajnere koji su želeli da usavrše svoja znanja i dobiju nova iskustva iz modnog biznisa. Tako je Mionetto Style Academy zamišljena kao dvonedeljna modna edukacija mladih dizajnera sa realizacijom modela kao finalnim proizvodom“, dodaju organizatori.

Akademiju su vodili Nenad Radujević i Boško Jakovljević, a predavači su bili eminentni stručnjaci iz sfere mode i modnog biznisa. Od 11 polaznika koji su izabrani na konkursu tri superfinalista Mionetto Style Academy su imali priliku da se svojim modelima predstave na Perwoll Fashion Weeku.

Treće mesto osvojila je Mina Cvetinović, drugo mesto Bogdan Mrša, a prvo mesto je osvojila Melanija Vasić. Mina Cvetinović je kao nagradu dobila i materijale za izradu naredne kolekcije, Bogdan je dobio mašinu za šivenje.

Pobednica Melanija dobila je materijale za narednu kolekciju, reviju na sledećoj Nedelji mode i 100.000 dinara i status brend ambasadora Mionetto Style Academy.

Perwoll Fashion Week Digital
Foto: Đorđe Tomić

„Poseban segment akademije bila je radionica na temu održive mode. Mladi dizajneri su dobili zadatak da urade redizajn jednog odevnog predmeta pod mentorstvom Ane Trošić Trajković. Svi oni su predstavili rezultate svog rada u finalnoj reviji koja je održana na Perwoll Fashion Week“, navode u BFW.

Žiri u sastavu Ivan Radojčić, Nenad Radujević, Brana Antović, Tijana Pavlov i Boško Jakovljević odlučio je da Noizz Fashion Award dobije Divna Lazić

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...