(FOTO/VIDEO)NEPREGLEDNE KOLONE NA GRANICAMA Građani Srbije vraćaju se u zemlju u poslednjem trenutku, najveće gužve tek se očekuju

BiznisSrbijaTurizamVesti

18.9.2020 13:40 Autor: Marija Jovanović 0

(FOTO/VIDEO)NEPREGLEDNE KOLONE NA GRANICAMA Građani Srbije vraćaju se u zemlju u poslednjem trenutku, najveće gužve tek se očekuju (FOTO/VIDEO)NEPREGLEDNE KOLONE NA GRANICAMA Građani Srbije vraćaju se u zemlju u poslednjem trenutku, najveće gužve tek se očekuju
Sudeći po gužvama na graničnim prelazima naši građani ozbiljno su shvatili apel Kriznog štaba da se iz drugih država sa godišnjih odmora vrate u... (FOTO/VIDEO)NEPREGLEDNE KOLONE NA GRANICAMA Građani Srbije vraćaju se u zemlju u poslednjem trenutku, najveće gužve tek se očekuju

Sudeći po gužvama na graničnim prelazima naši građani ozbiljno su shvatili apel Kriznog štaba da se iz drugih država sa godišnjih odmora vrate u zemlju do petka u 18 časova.

Na graničnom prelazu Jabuka sa Crnom Gorom, na ulazu u našu zemlju, od jutros su velike gužve. Kako prenose mediji, desetine vozila čekaju u kolonama da uđu u Srbiju, a najveće gužve na graničnom prelazu očekuju se u periodu od 16 do 18 časova, od kada će početi da se primenjuje nova zaštitna epidemiološka mera.

Foto: Tanjug

Prema saznanjima našeg portala, sve veće gužve stvaraju se na graničnom prelazu Batrovci, iz pravca Hrvatske.

Foto: Printscreen AMSS

Prema odluci Vlade Srbije, a na predlog Kriznog štaba, od petka od 18 časova primenjivaće se zdravstveni nadzor u narednih deset dana nad građanima koji se vrata sa odmora iz zemalja sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, među kojima je i Crna Gora.

U Crnoj Gori, prema poslednjim podacima, trenutno boravi preko 70.000 Srba, od kojih se većina posle apela Kriznog štaba odlučila na povratak.

Voz na liniji Bar-Beograd pun kao nekada

I voz na liniji Bar-Beograd koji je jutros stigao u Topčider bio je pun. Od 3. septembra kada je linija obnovljena, jedino je ovaj voz bio pun, kao nekada.

Foto: Tanjug

Prema rečima Dragane Stanković iz Srbija voza nova mera Kriznog štaba i Vlade Srbije povećala je interesovanje putnika za voz, pa je i kompozicija proširena, a samo u odnosu na juče prevezeno je 170 putnika više.

„Voz koji je krenuo u 19 časova iz Bara bio je pun, njime je prevezeno 250 putnika i 17 automobila„, rekla je Stanković Tanjugu i podsetila da kompozicija ima vagon za sedenje, kušet i spavaća kola i ona za prevoz automobila.

Prvi voz na relaciji Topčider-Bar-Topčider, krenuo je 3. septembra nakon višemesečne pauze ka Crnoj Gori i tada je u vozu bilo dvadesetak putnika. Tri dana kasnije već ih je bilo 105, rekla je ona.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...