Administracija srpske "Kuće fudbala" seli se na Novi Beograd

FSS kupuje poslovnu zgradu OTP banke za 9,3 miliona evra

InfrastrukturaInvesticijeNekretnineSrbijaVesti

3.5.2024 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

FSS kupuje poslovnu zgradu OTP banke za 9,3 miliona evra FSS kupuje poslovnu zgradu OTP banke za 9,3 miliona evra
Fudbalski savez Srbije kupio je poslovnu zgradu OTP banke. Veliko zdanje u novobeogradskom Bulevaru Mihajla Pupina koštaće srpsku kuću fudbala 9,3 miliona evra. Ponuda mađarske banke... FSS kupuje poslovnu zgradu OTP banke za 9,3 miliona evra

Fudbalski savez Srbije kupio je poslovnu zgradu OTP banke. Veliko zdanje u novobeogradskom Bulevaru Mihajla Pupina koštaće srpsku kuću fudbala 9,3 miliona evra.

Ponuda mađarske banke ocenjena je najpovoljnijom i prihvaćena iz drugog puta. Na tender, raspisan od FSS, u prvom krugu javila su se četiri ponuđača, piše Sport Klub.

Komisija za prikupljanje i ocenu ponuda za nabavku administrativne zgrade FSS, predvođena predsednikom Branislavom Nedimovićem, prihvatila je u drugoj etapi ponudu OTP banke i dostavila je Odboru za hitna pitanja odluku na usvajanje. Operativno telo srpske kuće fudbala pozitivno se izjasnilo, što je kasnije potvrdio i Izvršni odbor FSS. Praktično, stekli su se i uslovi za završetak poslovnog aranžmana i kupovinu zgrade.

Reč je o objektu na adresi Bulevara Mihajla Pupina 111. Uz prizemlje i dva sprata ukupno zauzima skoro 6.500 kvadratnih metara i prateća parking mesta.

Odavno unutar FSS postoji ideja o kupovini poslovne zgrade i objedinjavanju poslovnog dela. Pominjala se ranije parcela na Dedinju, međutim, novo rukovodstvo FSS zagovaralo je ideju o prostoru na teritoriji Novog Beograda. I to iz više, praktičnih, razloga.

FSS trenutno posluje na tri lokacije u centru Beograda, uz prostorije u Sportskom centru u Staroj Pazovi. Prostori na dve terazijske adrese i kancelarije u Ulici kralja Petra često nisu funkcionalni, usput stvaraju značajne troškove i zato je logična selidba na jedinstvenu lokaciju.

Cena od 9,3 miliona evra zadovoljila je i ljude iz FSS. Najveći deo sredstava – oko 7,1 milion evra trebalo bi da bude obezbeđen iz tri ciklusa takozvanog FIFA Forward programa.

Rukovodstvo FSS u narednim danima trebalo bi da finišira posao i obezbedi preduslove za selidbu administracije u novobeogradsko zdanje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.