Finansijska pomoć preko Generalnog sekretarijata Vlade Srbije

Fudbalskom i Teniskom savezu Srbije 3,6 miliona evra iz budžetske rezerve

SrbijaVesti

15.10.2024 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Fudbalskom i Teniskom savezu Srbije 3,6 miliona evra iz budžetske rezerve Fudbalskom i Teniskom savezu Srbije 3,6 miliona evra iz budžetske rezerve
Fudbalski savez Srbije (FSS) dobiće 177 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve, dok će Teniski savez Srbije biti dotiran sa 249 miliona dinara, isto... Fudbalskom i Teniskom savezu Srbije 3,6 miliona evra iz budžetske rezerve

Fudbalski savez Srbije (FSS) dobiće 177 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve, dok će Teniski savez Srbije biti dotiran sa 249 miliona dinara, isto iz budžetske rezerve, vidi se iz dva odvojena rešenja objavljena u Službenom glasniku.

Ukupno, dva saveza će iz tekuće rezerve ovog puta dobiti 426 miliona dinara odnosno 3,6 miliona evra, objavila je Nova ekonomija.

Oba iznosa odobrena su Generalnom sekretarijatu Vlade, a na ime finansijske pomoći potrebne za redovan rad ovih saveza.

Kako se može videti u prvom rešenju, Generalnom sekretarijatu Vlade odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 177 miliona dinara na ime dotacije Fudbalskom savezu Srbije, radi obezbeđivanja finansijske pomoći potrebne za redovan rad.

U drugom rešenju piše da se sredstva u ukupnom iznosu od 249 miliona dinara Generalnom sekretarijatu Vlade odobravaju za dotaciju Teniskom savezu Srbije, radi obezbeđivanja finansijske pomoći potrebne za redovan rad tog saveza.

Fiskalni savet je u izveštaju koji objavio letos, a u kojem se bavio budžetskom rezervom, naveo da se finansiranje sporta i sportskih saveza prekomerno oslanja na tekuću rezervu, zbog čega je potrebno unaprediti budžetiranje sredstava u ovoj oblasti, podseća Nova ekonomija.

Glavni način za redovno finansiranje sporta ide preko Ministarstva sporta, konkretno kroz program za razvoj sistema sporta (ne računajući troškove administracije, nadzora i uređenja sporta, novčane nagrade za vrhunske sporte rezultate i nacionalna priznanja za poseban doprinos razvoju sporta), za šta se na godišnjem nivou prosečno izdvajalo 3-4 milijardi dinara, naveo je Fiskalni savez.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.